to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 07.06.2019

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος αλλά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού

«Το Ποτάμι όρισε διαφορετικά το λάθος και το σωστό στην πολιτική και συγκρούστηκε με κάθε πυρήνα λαϊκισμού και συντήρησης», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή.


«Η πιο ξένη σε μένα συζήτηση» τόνισε «είναι αυτή που θέλει τον πολιτικό να έχει ένα τεφτέρι και κάθε βράδυ να καταγράφει κέρδη. (...) Εκεί που στην κανονική ζωή οι άνθρωποι αναρωτιούνται 'σωστό ή λάθος', 'δίκιο ή άδικο', στους διαδρόμους της Βουλής ακούς μόνο 'μας συμφέρει - δεν μας συμφέρει'» επισήμανε, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι για τις αποφάσεις του δεν σκέφτηκε ποτέ «τι μας δίνει ψήφους, τι μας αφαιρεί ψήφους».

«Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του κινήματος που ίδρυσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές. Τα λάθη μου είναι γνωστά σε αυτούς που βαδίσαμε μαζί αυτά τα πέντε χρόνια, με μεγαλύτερο, την υποχώρησή μου στην αρχική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε πολιτική χωρίς τους περιφερόμενους πολιτικούς. Κι έπειτα η αυταπάτη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα συνεργαζόμενοι με παλιά κόμματα» σημείωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι υπερήφανος για την τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που έμεινε στη Βουλή και ψήφισε τους κώδικες. «Και ως παρακαταθήκη θα κρατήσω τα ενθουσιώδη σχόλια των ανθρώπων της Δικαιοσύνης» τόνισε.

Απευθυνόμενος στους πολίτες που στήριξαν το Ποτάμι, τους ζήτησε να μην χάσουν «αυτό που τους έκανε Ποτάμι»: «Τους ζητώ να είναι υπερήφανοι γι' αυτά που καταφέραμε. Ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια» είπε. 

«Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη περίοδο. Μετά τις εκλογές πρέπει να παρθούν γρήγορα γενναίες αποφάσεις που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Να σταματήσουμε να σκιαμαχούμε με φαντάσματα και να κάνουμε τις μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζοντας την πεποίησή του πως «οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν. Αρκεί να άρουμε τα εμπόδια από τους δρόμους και τις διαδρομές μας. Αρκεί το κομματικό κράτος, η κομματική διοίκηση, η κομματική αυθεντία να αφήσει λίγο χώρο για να αναπνεύσει η αληθινή πολιτική». 

«Αποχαιρετώ λοιπόν τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα. Και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)