to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 31.05.2018

Οικονομία

Στ. Πιτσιόρλας: Έχουμε τις προϋποθέσεις να σχεδιάσουμε το μέλλον διαφορετικά

«Το κλείσιμο του προγράμματος, που θα γίνει σύντομα, με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στον μήνα, μας δίνει μια δυνατότητα να συμβολίσουμε το πέρασμα της χώρας μας σε μια καινούργια φάση», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας


«Έχουμε ακόμα ένα κρίσιμο 20ήμερο προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε υπογράψει και να ολοκληρώσουν τη συζήτηση για το χρέος», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. «Το κλείσιμο του προγράμματος, που θα γίνει σύντομα, με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στον μήνα, μας δίνει μια δυνατότητα να συμβολίσουμε το πέρασμα της χώρας μας σε μια καινούργια φάση», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θα μας συνοδεύουν οι υποχρεώσεις, όμως έχουμε τις προϋποθέσεις να σχεδιάσουμε το μέλλον διαφορετικά και θα έχουμε και τη δυνατότητα για να διορθώσουμε πλευρές και μέτρα που εκ των πραγμάτων αποτελούν φρένο στην ανάπτυξης στη χώρας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «τώρα θα πρέπει να αφήσουμε το περιθώριο για να υπάρξει μεγαλύτερη απόδοση μέτρων που θα υλοποιούνται. Υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθεί η χώρα με πιο έντονους ρυθμούς, αν μερικούς φραγμούς τους αλλάξουμε. Αυτή τη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε συγκροτημένα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα».

Στην ομιλία του ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση διδάχθηκε από την εμπειρία της αυτά τα χρόνια. Προφανώς, προσαρμόζεται σε σημαντικό βαθμό σε μια πραγματικότητα η οποία είναι αμείλικτη, όμως έχει τη θέληση να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για τη νέα περίοδο. Από τώρα μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο θα έχουμε το περιθώριο να δώσουμε δείγματα αυτής της αντίληψης. Όμως αυτή η αντίληψη δεν θα χαϊδεύει αυτιά. Θα προκαλεί και συγκρούσεις και αλλαγές σε πολλές συνήθειες». Αν σε αυτό συμφωνήσουμε, όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, η χώρα θα έχει πολλά περιθώρια να αναπτυχθεί με σημαντικούς ρυθμούς. «Όμως», πρόσθεσε, «η προϋπόθεση είναι να μην επαναλάβουμε τις πρακτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία. Η χώρα δεν οδηγήθηκε τυχαία σε χρεωκοπία το 2010 και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τίποτα από αυτά που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία. Να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση και πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι για εμάς τα επόμενα χρόνια καλύτερο από αυτό που ζήσαμε από το 2008 και μετά. Έχουμε τις δυνατότητες με μια υπέρβαση μικρή να φέρουμε την αλλαγή τα επόμενα χρόνια».

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)