to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 21.05.2020

Κοινωνία

Στ. Πέτσας: Αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία αρχές Ιουνίου, ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί

Ανοίγουν τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα - «Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου», είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου. Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές)», είπε σήμερα, Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμμένοντας στη γνωστή πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τελικά τα δημοτικά ανάλογα πάντως με τις συστάσεις των επιστημόνων.

Ο Στ. Πέτσας ενημέρωσε επίσης για το ότι, «στην Επιτροπή των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, συζητήθηκε το άνοιγμα και οι προδιαγραφές λειτουργίας:

- των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) για ΑμεΑ,

- των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.),

- των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.),

- των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, και

- των κατασκηνώσεων (κρατικών και ιδιωτικών).

Κατά τη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμεΑ, δεδομένου ότι η αποστέρησή τους – έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα – από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο προσωρινός ενδεχομένως εγκλεισμός τους επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.

Συμφωνήθηκε, επομένως, να ανοίξουν τα ΚΔΗΦ για ΑμεΑ και τα ΚΔΑΠμεΑ ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία, τα μέτρα προστασίας των συνοδών κ.ά., τα οποία θα καθοριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Αναφορικά με την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι: «σήμερα πραγματοποιείται στη Βουλή ειδική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε αυτή θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Τα μέλη της Υποεπιτροπής θα ενημερώσουν ο  Γεώργιος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)