to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 22.12.2021

Κοινωνία

Στ. Παναγιωτόπουλος: Παραδόθηκε στην αστυνομία - Έρευνα στα σπίτια του

Αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Η ΕΛΑΣ τον αναζητούσε μετά από μήνυση που κατέθεσε πρώην σύντροφός του εναντίον του, για δημοσιοποίηση υλικού ερωτικού περιεχομένου


Αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης (22/12).

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μετέβη αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η αστυνομία τον αναζητούσε τις τελευταίες ώρες στο πλαίσιο του διαρκούς αυτόφωρου.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα περάσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - το σημερινό βράδυ σε κρατητήριο του Mεγάρου που στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και το πρωί της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να μεταφερθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στον εισαγγελέα. Ο τελευταίος θα του ασκήσει ποινική δίωξη και θα του απαγγείλει κατηγορίες.

Το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται πρώην παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο, μπορεί να μετατραπεί και σε κακούργημα, ανάλογα με το μέγεθος των πράξεών του.

Σε συνέχεια των ερευνών που διεξάγει η αστυνομία στο σπίτι του Στάθη Παναγιωτόπουλου στη Θεσσαλονίκη, ο τηλεπαρουσιαστής μεταφέρθηκε νωρίτερα με χειροπέδες στην οικία του, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.

Πιθανότατα αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να διαλευκάνει κρίσιμες πτυχές συνδεόμενες με τις καταγγελίες πρώην ερωτικών του συντρόφων περί δημοσιοποίησης βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Στο επίκεντρο των ερευνών, τις οποίες διεξάγει κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία Πταισματοδίκη- βρίσκονται ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών ο παρουσιαστής θα επιστρέψει στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει μέχρι να μεταχθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι παράλληλες έρευνες διεξάγονται στο εξοχικό του στην Αλόννησο.

Ο ο δικηγόρος κ. Λύτρας που εκπροσωπεί την καταγγέλουσα ανέφερε στην ΕΡΤ πως, πέρα από τις δύο κοπέλες που έχουν κάνει καταγγελία σε βάρος του πρώην παρουσιαστή της εκπομπής "Ράδιο Αρβύλα", υπάρχουν άλλα επτά παράνομα βίντεο με ισάριθμες κοπέλες στο διαδίκτυο και σχετίζονται με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Έτσι, οι περιπτώσεις ανέρχονται σε εννέα σύμφωνα με τον ποινικολόγο, ο οποίος έκανε λόγο για εξελίξεις εντός της ημέρας.

"Όποια κοπέλα έχει πέσει θύμα τέτοιων καταστάσεων να πάει στις αρχές να μιλήσει, δεν έχει να ντραπεί για κάτι. Να μην κατηγορούμε τα θύματα. Είναι φαλλοκρατικό να λέμε ότι οι κοπέλες έφταιγαν που επέτρεψαν καταγραφή. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί κατά αυτόν τον τρόπο", είπε ο κ. Λύτρας.

Την Τρίτη ο ποινικολόγος έφερε στο φως την καταγγελία νεαρής κοπέλας, πρώην σύντροφο του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Όπως είπε, αργά το βράδυ της Δευτέρας είχε επικοινωνία με την κοπέλα που είδε ερωτικά βίντεο και φωτογραφίες της ίδιας με τον συγκεκριμένο παρουσιαστή να έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

"Ήταν μία νέα κοπέλα σε απελπισία, έκλαιγε…", περιέγραψε ο κ. Λύτρας και τόνισε πως πρόκειται για μεταγενέστερη περίπτωση από αυτήν που προκάλεσε τον σάλο με τον παρουσιαστή.

Η στιγμή της παράδοσης

Εισαγγελική παρέμβαση

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες εις βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Έπειτα από την αρχική αποκάλυψη ότι δημοσιοποίησε υλικό ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφό του, εν αγνοία της, ακολούθησαν ανάλογες καταγγελίες κι από άλλες γυναίκες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα το αδίκημα της "ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)