to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 07.07.2020

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Τα περίεργα φαινόμενα αμνησίας των Καλογρίτσα-Μιωνή (βίντεο)

“Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με διάφορες υποθέσεις, κάποιες σοβαρές κάποιες λιγότερο σοβαρές, την ώρα που άλλες χώρες στην ΕΕ, αντίστοιχες με την δική μας, ασχολούνται με το μέλλον τους. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία, η οποία είναι αντιστοίχου μεγέθους με την Ελλάδα, αυτή την περίοδο συζητούν για το πως θα επαναβιομηχανοποιήσουν την χώρα και πως θα ξεφύγουν από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Μάλιστα, πρόσφατα ίδρυσαν νέα δημόσια τράπεζα επενδύσεων που θα διαχειριστεί το πακέτο ενίσχυσης της Κομισιόν για την πανδημία, που θα λάβουν”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.


Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τις υποθέσεις που μονοπωλούν τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ο Στ. Κούλογλου έκρινε πως “το μεγάλο πολιτικό θέμα είναι ότι 20 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού μοιράστηκαν σε ΜΜΕ με τελείως αναξιοκρατικά κριτήρια και με βάση το κατά πόσο κολάκευαν την κυβέρνηση: Κουμπάρος του πρωθυπουργού με ένα ανύπαρκτο site πήρε 20.000 ευρώ ενώ ένα άλλο site με γυναικείο περιεχόμενο που εκθείαζε την σύζυγο του πρωθυπουργού πήρε 100.000 ευρώ. Εν αντιθέσει, αξιόπιστα site πήραν ψίχουλα. Μόνο το 1% πήγε σε αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης”.

Για την δε περίπτωση Καλογρίτσα - αλλά και την περίπτωση Μιωνή - ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως “κάποιοι περιέργως παθαίνουν αμνησία για αρκετά χρόνια και έπειτα  ξαφνικά εμφανίζονται και κάνουν καταγγελίες. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Μιωνής είχε ηχογραφήσει τον κ. Παππά το 2016. Εμφάνισε την κασέτα το 2020. Μάλιστα δυο μήνες πριν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή, αλλά μάλλον ξέχασε την ηχογράφηση τότε. Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται σε μια ιστορία του 2016 και υπέβαλε μήνυση το 2020! Γιατί δεν το έκανε τα προηγούμενα χρόνια; Αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν στους κ.κ. Μιωνή και Καλογρίτσα. Ο κ. Μιωνής, που τώρα είναι τιμητής, διακινούσε 5,3 εκατομμύρια μέσω offshore μαζί με τον κ. Παπασταύρου, τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια για την ΝΔ ο κ. Καλογρίτσας ήταν ‘ο απατεώνας με τα βοσκοτόπια’. Τώρα ότι και να πει το υιοθετούν. Ο κ. Καλογρίτσας λέει ότι του έδωσε μια λιβανέζικη εταιρεία 3.000.000 για να τα ρίξει στο κανάλι του. Είναι σοβαρό πρόσωπο κάποιος που έχει τέτοιες ύποπτες συναλλαγές; Δεν μπορεί να προχωρήσει η πολιτική ζωή της χώρας”.

Τέλος, μιλώντας για την ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι “χρήματα θα έρθουν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος έλεγε ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να ενισχυθούν εμπροσθοβαρώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Να ενισχυθεί αποφασιστικά και ο εσωτερικός τουρισμός με κουπόνια για τους πολίτες. Τέλος, η επιδότηση για τις τουριστικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να συνοδεύεται με τον όρο αυτές να χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα τοπικής προέλευσης και όχι εισαγόμενα. Να γίνει μια εκστρατεία υπεράσπισης των ελληνικών προϊόντων. Μας περιμένουν δύσκολες μέρες και δεν πρέπει ελληνικές εταιρείες να κλείσουν”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)