to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 06.05.2019

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε για να σώσουμε τους Μπαταχτσήδες της ΝΔ

«Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε αυτό που πιστεύουμε ο καθένας. Δεν ψηφίζουμε εκβιαστικά ή αναγκαστικά για να σωθεί ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και σχολιάζοντας τα καλέσματα του προέδρου της ΝΔ να μην ψηφιστούν τα μικρά κόμματα.


Ο κ. Μητσοτάκης «μιλούσε για ευρωεκλογές-δημοψήφισμα. Τώρα τα έχει πάρει πίσω αυτά, καθώς οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του προφανώς  δεν του δείχνουν αυτά που ήθελε. Οι θετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των ασθενέστερων έχουν αρχίσει και εφαρμόζονται. Οι πολίτες θα δουν τις αλλαγές στην τσέπη τους. Ο κ. Μητσοτάκης το ξέρει αυτό και βλέπει ότι το κλίμα αλλάζει», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως εξαιτίας αυτής της δημαγωγικής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόμαστε ενόψει ευρωεκλογών και «δεν συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα της ΕΕ και της Ελλάδας αλλά για ένα tweet του κ. Πολάκη. Στην Ευρώπη η ακροδεξιά είναι σε άνοδο, η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο εντείνεται, ενώ προσπαθούν να περάσει απαρατήρητη και η πολύ θετική πρωτοβουλία για τις 120 δόσεις».

Απαντώντας στο αφήγημα της ΝΔ για τάχα περικοπές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Οι μεγάλες περικοπές έγιναν επί ΝΔ. Ο ελληνικός λαός ξέρει και θυμάται ποιοί έστειλαν την χώρα στα βράχια - και δεν είναι άλλοι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εδώ, μάλιστα, αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χρωστάει μόνο στις τράπεζες αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ - το ταμείο υγείας των δημοσιογράφων. Και μάλιστα χρήματα που είχε εισπράξει και έπρεπε να αποδώσει. Αυτοί δεν είναι κόμμα. Μπαταχτσήδες είναι!»

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να προκαλέσει το θυμικό των πολιτών, είναι πάντως για πρωτοφανής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 943 FM. «Αυτή η πολιτική κατάντια είναι μια βαλκανική κωμικοτραγική εκδοχή της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ, που να μην επικροτεί την συμφωνία, παρά μόνο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Υπάρχουν, δε, κάποιοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ που συνυπέγραψαν κάλεσμα για να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας! Ακόμη και η κα Μέρκελ είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι ‘όλοι κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά σε ορισμένα θέματα ακολουθούμε το εθνικό συμφέρον’. Εκείνος έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Είναι πραγματικά απογοητευτικό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)