to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 08.04.2021

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Πως έκλεισε τη χώρα με 1500 κρούσματα και ανοίγει στα 3500;

Ακατανόητο και αντιφατικό χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε απόφαση «να κλείσει την χώρα στα 1500 κρούσματα, αλλά την ανοίγει στα 3500! Αυτό ξεφεύγει από τα όρια της λογικής, υπάρχει άλλωστε αντίδραση από τους καθηγητές της επιστημονικής επιτροπής, που έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί άλλοτε ως άλλοθι και άλλοτε σαν σάκος του μποξ».


Μιλώντας στα Ιωάννινα TV και στον Βλάσση Ντόκα, ο Στ. Κούλογλου εξήγησε πως «η οικονομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και θα έπρεπε να είχε ήδη ανοίξει -ή να μην κλείσει- αλλά ανά περιοχή. Δε μπορούν να εφαρμόζονται οριζόντια μέτρα, το ίδιο για την Αθήνα που έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, το ίδιο για τα Γιάννενα τη στιγμή που μπορεί να μην είχαν πρόβλημα, ή τα νησιά ομοίως. Αυτό προϋπέθετε ότι θα γίνουν μαζικά τεστ που θα μας έδιναν την δυνατότητα να έχουμε την πλήρη εικόνα. Κάτι που δεν έγινε. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πολυκαταστήματα και καταστήματα λιανικής έμειναν ανοικτά.

Στη κατάσταση αυτή προστίθεται και το άνοιγμα το σχολείων, που θεωρούνται πανευρωπαϊκά σημαντικός παράγοντας της μετάδοσης του ιού. Τι θα κερδίσουν οι μαθητές, που έχουν χάσει όλη την χρονιά, με το να πάνε δυο βδομάδες πριν το Πάσχα στις αίθουσες; Μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων θα κερδίσουν, και για αυτό πιέζουν να ανοίξουν τα σχολεία καθώς διαφορετικά οι γονείς αρνούνται να πληρώσουν όλα τα δίδακτρα».

Όσον αφορά την «καλή κατάσταση της χώρας», που παρουσιάζει η κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής τη χαρακτήρισε πλαστή καθώς «η κυβέρνηση βάζει όλα τα κύματα της πανδημίας μαζί και βγάζει μέσο όρο. Στο  πρώτο κύμα πήγαμε πράγματι πολύ καλά, όμως στο τρίτο κύμα δε τα έχουμε πάει καθόλου, όπως και στο δεύτερο στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα θύματα δυστυχώς είναι περισσότερα, άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί συμπολίτες μας, που τελικά πεθαίνουν. Αυτά δε τα μετράει η κυβέρνηση, που επίσης αποφεύγει να μας πει ότι το lockdown είναι το αυστηρότερο σε όλη την Ευρώπη με τα λιγότερα αποτελέσματα.

Στο Βέλγιο για παράδειγμα οι νεκροί είναι 15 με 20 την ημέρα, οι διασωληνωμένοι είναι περίπου 650 και υπάρχουν περίπου άλλες 1200 ΜΕΘ διαθέσιμες, τα καταστήματα ήταν όλα ανοιχτά μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν διέκριναν μια μικρή αύξηση και τώρα λειτουργούν με ραντεβού. Δεν τα έκλεισαν, εκτός από την εστίαση, όλη η οικονομία δουλεύει. Στην Ελλάδα ανεβαίνουν τα κρούσματα, καταρρέει η οικονομία, βλέπουν στις δημοσκοπήσεις ότι ο κόσμος δυσανασχετεί και ανοίγουν την χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Φουρθιώτη, ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο. «Έχουμε έναν ασήμαντο τηλεπαρουσιαστή τρίτης διαλογής με αστυνομική φύλαξη σαν να ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό αποτελεί σκάνδαλο από μόνο του. Ο ίδιος μπούκαρε στο Υπουργείο Εργασίας, τραμπούκισε τους υπαλλήλους απαιτώντας να γίνει παρανομία υπέρ του. Αντί να τον πετάξουν έξω, του δίνουν αστυνομική προστασία. Επίσης έχει πληρωθεί αντικανονικά με 200.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν του έχουν ζητηθεί πίσω ακόμη. Τους κρατάει από κάπου; Ή "κρατάει" κάποιους στην κυβέρνηση ή η τελευταία είναι απλά ανίκανη και σπαταλά δημόσιους πόρους. Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)