to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 16.06.2020

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης έδωσε στον Σαμαρά ένα παιχνίδι να παίζει

Η προανακριτική έχει γίνει ένα παιχνίδι για να παίζει ο κ. Σαμαράς και να κάθεται ήσυχος


“Η προανακριτική έχει εξελιχθεί σε παρωδία. Χθες ακούσαμε ότι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, ο κ. Μιωνής, ενέπλεξε και τον κ. Βορίδη ως μέλος εγκληματικής συμμορίας! Αντί να συζητάμε για το σκάνδαλο Νovartis και για το γεγονός ότι η Ελλάδα το 2010 ήταν πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο σε φαρμακευτική δαπάνη, συζητάμε για το εάν υπήρξε σκευωρία ή όχι. Η προανακριτική έχει γίνει ένα παιχνίδι για να παίζει ο κ. Σαμαράς και να κάθεται ήσυχος”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΤ1.


“Ο κ. Σαμαράς ήθελε να περάσει και ο Αλέξης Τσίπρας από την Προανακριτική, η κυβέρνηση δεν του έκανε την χάρη, του έδωσε τον Παπαγγελόπουλο και τώρα ασχολείται με αυτόν. Αλλά ασχολείται ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα με μια διαδικασία αμφισβητούμενη και διάτρητη. Εμένα μου προκαλεί δυσφορία το όλο θέμα. Σε άλλες χώρες όπου βλέπω εξεταστικές επιτροπές υπάρχει συνεργασία μεταξύ των βουλευτών ώστε να βρεθεί η αλήθεια. Εδώ αντιθέτως έχουμε μια προσπάθεια επιβολής κομματικών απόψεων και σκοπιμοτήτων”, προσέθεσε.


Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε πολιτικά πρόσωπα, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως “κανείς δεν στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακρίτρια κυρία Τουλουπάκη δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.  Υπάρχει ένα έγγραφο του FBI, όπου σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία κομματική οργάνωση (!), το οποίο κατονόμαζε επτά πολιτικούς ένας εκ των οποίων και ο κ. Σαμαράς. Με βάση τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι ανακριτές όταν βρεθούν μπροστά σε όνομα πολιτικού, πρέπει να στείλουν την υπόθεση στην Βουλή. Σε άλλες χώρες ο ανακριτής μελετά και ερευνά τα στοιχεία, εν προκειμένω τους ανθρώπους στο έγγραφο του FBI,  και είτε απαγγέλλει κατηγορίες είτε βάζει στο αρχείο την υπόθεση. Το ζήτημα εδώ είναι εάν θα αποκαλύψουμε την αλήθεια και εάν θα προστατεύσουμε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Μόνο στην Ελλάδα τους δείχνουμε και τους στοχοποιούμε. Στην Ευρώπη τους θεωρούμε ήρωες, γιατί με κίνδυνο της ζωής τους αποκαλύπτουν σκάνδαλα και πρακτικές διαφθοράς προς όφελος της κοινωνίας”.

Ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα ακίνητα του κ. Παπαδημούλη, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι “έχω ήδη τοποθετηθεί για την υπόθεση. Δεν θέλω να προβώ σε νέο σχόλιο. Γιατί να μην μιλήσουμε για τα πραγματικά σκάνδαλα, που συμβαίνουν; Τα 20 εκατομμύρια ευρώ που πήγαν σε ανύπαρκτα site, οι υπερτιμολογήσεις και οι απευθείας αναθέσεις για την κατασκευή κέντρων μεταναστών, και ούτω καθεξής;"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)