to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 14.01.2021

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Κυβέρνηση πολιτικής ανευθυνότητας

«Η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για τα ΜΜΜ, για τα σχολεία, για την ενίσχυση του ΕΣΥ και έλεγαν ότι θα μας σώσει το εμβόλιο, αλλά δεν ήρθαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, όπως υπόσχονταν», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη


Στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη μίλησε σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος ανέφερε

«Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της. Για παράδειγμα για την Θεσσαλονίκη ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «οι λοιμωξιολόγοι είπαν να την κλείσουμε και εμείς δε το κάναμε». Πέθαναν χιλιάδες. Τις όποιες ποινικές ευθύνες θα τις εξετάσει ο εισαγγελέας. Δεν υπάρχουν όμως και πολιτικές ευθύνες; Στο νομό Κοζάνης έκλεισαν τα καταστήματα χωρίς λόγο, επειδή κρατάνε διπλά βιβλία. Δεν έχει κανείς την πολιτική ευθύνη για την οικονομική ζημιά; Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που του ξέφυγε ο Παππάς και ο Λαγός μέσα από τα χέρια, δεν έχει πολιτικές ευθύνες;» διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής.

Όμως, η πλήρης ανικανότητα είναι εμφανής και σε άλλα μέτωπα, όπως παρατηρεί ο Στέλιος Κούλογλου: «Ο ΕΟΔΥ είπε ότι δεν είχε ενημέρωση για τον νομό Κοζάνης από τα ιδιωτικά κέντρα που έκαναν τεστ. Δέκα μήνες τώρα δεν έχει δημιουργήσει ο ΕΟΔΥ ένα αποτελεσματικό δίκτυο ενημέρωσης με τα ιδιωτικά κέντρα που κάνουν τεστ. Στο πρώτο κύμα μπορεί να αιφνιδιάστηκε, να μην ήταν έτοιμος. Δέκα μήνες μετά όμως δεν υπάρχει δικαιολογία.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για τα μέσα μεταφοράς, για τα σχολεία, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, και έλεγαν ότι θα μας σώσει το εμβόλιο. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρξε τέτοια προπαγάνδα γύρω από το εμβόλιο. Πουθενά αλλού δε το υποδέχθηκαν με τιμές αρχηγού κράτους. Τα εμβόλια δεν ήρθαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Δεν έχει οργανωθεί καθόλου ο εμβολιασμός. Τα νοσοκομεία θα χρεωθούν και τον εμβολιασμό πέρα από τον covid και τα χρόνια νοσήματα. Κανονικά θα έπρεπε να οργανωθούν τα περιφερειακά κέντρα υγείας και να πηγαίνουν οι άνθρωποι στη γειτονιά τους να εμβολιάζονται. Ειδάλλως δε θα τελειώσουμε ποτέ με την πανδημία».

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί για την ανάγκη εξοπλισμών, ο Στ. Κούλογλου σημείωσε πως «η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι απαραίτητη λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Όμως επειδή επίκεινται και διαπραγματεύσεις με την Τουρκία καλό είναι να δαπανήσουμε τα απολύτως απαραίτητα χρήματα για τους εξοπλισμούς, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα για την ενίσχυση της οικονομίας, των εργαζόμενων, των επιχειρηματικών, γιατί μια χώρα είναι θωρακισμένη όταν η κοινωνία της είναι θωρακισμένη».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)