to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:24 | 18.11.2019

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και τις ζωές νέων (βίντεο)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZA Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε πως η κυβέρνηση και ο κύριος Χρυσοχοΐδης παίζουν με τη φωτιά και με τις ζωές των νέων, γιατί η νοοτροπία ασυδοσίας που αρχίζει να κυριαρχεί στην ελληνική αστυνομία οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZA Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Brainstorming και στους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, επεσήμανε πως η κυβέρνηση και ο κύριος Χρυσοχοΐδης παίζουν με τη φωτιά και με τις ζωές των νέων, γιατί η νοοτροπία ασυδοσίας που αρχίζει να κυριαρχεί στην ελληνική αστυνομία οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.


Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου το 2008 ήταν μία προαναγγελθείσα δολοφονία γιατί είχε δημιουργηθεί μία κατάσταση αστυνομικής αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που ευνόησε τον Κορκονέα να δολοφονήσει. Ο Κορκονέας τηλεφώνησε στη γυναίκα του, μετά το έγκλημα και της είπε: «Εχω ένα θεματάκι και θα έρθω σπίτι σε δύο ώρες». Πίστευε ότι κανείς δεν θα τον πειράξει. Αν δημιουργήσουμε μία τέτοια νοοτροπία στην ελληνική αστυνομία - και δυστυχώς αρχίζει να δημιουργείται - θα θρηνήσουμε θύματα.

O κ. Κούλογλου ανέφερε πως εάν υπάρχουν φαινόμενα ανομίας, μέσα ή έξω από τα πανεπιστήμια αυτά τα πράγματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση το νόμο. Αλλά η υπέρμετρη αντίδραση της κρατικής μηχανής προκαλεί ένα κύκλο βίας ο οποίος είναι ανεξέλεγκτος. Εδώ προσήγαγαν τέσσερις τύπους οι οποίοι έκαναν διαλογισμό στο πάρκο. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης μάλλον βλέπει πολλές αμερικανικές ταινίες. Έκανε η αστυνομία «μπούκα» σε ντισκοτέκ με 400 παιδιά. Τους είπαν καθίστε κάτω, τους έδεσαν τα χέρια, τους ξεγύμνωσαν. Αυτό έχει να κάνει με την τήρηση του νόμου και της τάξης;


Πρέπει τα σοβαρά περιστατικά να αντιμετωπίζονται, αλλά δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Αυτή τη στιγμή το λάδι στη φωτιά πέφτει για να σβηστούν άλλες φωτιές που έχουν ανάψει για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία  έχει απογοητεύσει το ακροδεξιό ακροατήριο που εξέθρεψε με το μακεδονικό και την υπόσχεση ότι θα λύσει με μαγικό τρόπο το προσφυγικό. Τώρα τους δίνει για αντάλλαγμα, για να ευχαριστηθούν, αστυνομική βία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)