to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 22.09.2020

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν θα υποστηρίξει το αίτημα της Κύπρου για κυρώσεις

Για τα ελληνοτουρκικά, για τις καταστροφές από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία, για τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας, για το μεταναστευτικό αλλά και την συνέντευξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του


Για τα ελληνοτουρκικά:

“Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά. Την μια το πλοίο το παρέσυραν τα κύματα. Την άλλη κάναμε εμείς θόρυβο και δεν έκαναν έρευνες. Ο άνθρωπος που είπε την αλήθεια -ότι έγιναν έρευνες- έφυγε κακήν κακώς από την θέση του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης, έθεσε βέτο στις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας εάν δεν υπάρξουν και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Ο κ. Δένδιας δεν ακολούθησε αυτή την πολιτική. Τώρα, όμως, η κα Ασημακοπούλου είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Τι θα γίνει τελικά;” (Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου συμμετείχε στο debate του Action24 με τον κ. Κουβαρά. Διευκρίνισε ότι δεν εκφράζει την επίσημη κυβερνητική θέση)

Ολόκληρη η συνέντευξη στο Action24

“Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάει σε διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία και έπειτα εάν δεν βρεθεί λύση στην Χάγη. Αλλά εάν πάμε όντως σε αυτή την λύση τότε τα εξοπλιστικά προγράμματα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης είναι περιττά. Πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και μετά να αποφασίσουμε εάν θα ξοδέψουμε χρήματα σε τομείς που ιστορικά στην χώρα μας έχουν αποδειχθεί πηγή διαφθοράς”.

Για τις καταστροφές στην Θεσσαλία:

“Ήταν αναμενόμενο να γίνουν καταστροφές καθώς δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα εδώ και χρόνια. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με αντιπολιτευτικές ιαχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την ΝΔ και την στάση της στην καταστροφή στο Μάτι, έχει επιλέξει να επισημαίνει τα λάθη της κυβέρνησης με σκοπό τον γόνιμο διάλογο και την διόρθωση τους, όχι το πολιτικό κέρδος”.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο Star Κεντρικής Ελλάδος και την Λένα Παρασκευά.

“Υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για στήριξη περιοχών που επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα. Το RescEU είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα και πρέπει να το αξιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση”.

Για τις εξελίξεις στην Υγεία:

“Φοβάμαι ότι το ελληνικό σύστημα υγείας δεν θα αντέξει το νέο κύμα της πανδημίας γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κέρδισε από την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος για να ενισχύσει το σύστημα υγείας. Το ότι οι ΜΕΘ διπλασιάστηκαν ήταν μύθος. Έχουν σχεδόν γεμίσει στην Αθήνα πριν καν φτάσουμε στην κορύφωση της κρίσης. Τι θα γίνει μετά; Τι θα γίνει όταν αρρωστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό;”

“Στην κυβέρνηση λένε ότι παντού τα κρούσματα αυξάνονται. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Όμως στην Ελλάδα το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγαλύτερο από ότι σε άλλες χώρες. Γιατί αυτό; Γιατί δεν κάνουμε τεστ μαζικά, παρά μόνο σε όσους παραπονιούνται ότι δεν νιώθουν καλά. Τα μαζικά τεστ, όπως συστήνει και ο ΠΟΥ, θα βοηθούσαν να έχουμε καλύτερη επίγνωση της κατάστασης, να αναγνωρίσουμε τα κρούσματα νωρίτερα και άρα να σώσουμε ζωές, και δευτερευόντως δεν θα είχαμε και νέα πλήγματα στην οικονομία, όπως έγινε με την Ολλανδία που ζήτησε από τους πολίτες της να διακόψουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και να γυρίσουν πίσω. Στην διαμαρτυρία των ξενοδόχων, η ολλανδική πρεσβεία απάντησε ότι η απόφαση έχει να κάνει με την μη διεξαγωγή τεστ στα νησιά”.

Για το μεταναστευτικό:

“Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ακόμη την μετεγκατάσταση των προσφύγων προς την Ευρώπη για να μην τυχόν και ενοχληθεί η Γερμανία. Αυτό δένει και τα χέρια των ευρωβουλευτών. Γιατί όταν μιλάμε για την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης μας απαντούν γιατί δεν το ζητάει η κυβέρνηση σας; Δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού η Ελλάδα και η Ιταλία”.

“Την ίδια στιγμή, πρέπει να μεταφέρουμε μέρος των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε τα νησιά να πάρουν μια ανάσα. Δεν μπορούμε να ζητάμε -και δικαίως- τον διαμοιρασμό των προσφύγων στην Ευρώπη αλλά να μην τον εφαρμόζουμε στην χώρα μας”.

Για τον αποκλεισμό του TVXS από την συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ:

“Μετά την εκλογή μου ως ευρωβουλευτής έχω αποσυρθεί από την δημοσιογραφική διαχείριση του tvxs. Διατηρώ μόνο μια καθημερινή στήλη ως αρθρογράφος.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha και στους Γιώργο Κακούση & Δημήτρη Πετρόπουλο

Δεν είχα, λοιπόν, σχέση με την υπόθεση της κάλυψης της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ. Ρώτησα όμως και έμαθα. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα mail στο οποίο έλεγε ότι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν ζωντανά την συνέντευξη Τύπου πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ως την περασμένη Τετάρτη. Η άλλη επιλογή ήταν η υποβολή ερώτησης διαδικτυακά. Το Tvxs αποφάσισε να μην στείλει κάποιον να καλύψει ζωντανά στην Θεσσαλονίκη την συνέντευξη Τύπου αλλά να συμμετάσχει διαδικτυακά - κάτι για το οποίο δεν υπήρχε προθεσμία. Την Πέμπτη επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση ήταν ότι έχουν κλείσει οι θέσεις. Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Διάβασα σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι το αίτημα διατυπώθηκε το Σάββατο το βράδυ. Αυτό είναι λάθος. Την Πέμπτη έγινε το αίτημα, άρα υπήρχε αρκετός χρόνος.

Δεν θεωρώ ότι κάποιος συνωμότησε να μείνει το tvxs εκτός της συνέντευξης Τύπου. Ο Α. Τσίπρας δεν ήξερε ποιος θα ρωτήσει και ο Ν. Ηλιόπουλος δεν είναι τέτοιο στέλεχος. Του έχω εμπιστοσύνη. Όμως έγινε ένα σοβαρό λάθος, καθώς το tvxs είναι ένα αξιόπιστο site με ιστορία και ίσως το μεγαλύτερο στον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Σε 4,5 ώρες συνέντευξης σίγουρα μπορούσε να χωρέσει.

Ως δημοσιογράφος είμαι εναντίον οποιουδήποτε αποκλεισμού επειδή δεν μας αρέσει τι γράφει ο άλλος. Το tvxs πήρε ψίχουλα από τη λίστα Πέτσα, ενώ άλλα site με μικρότερη ιστορία, αξιοπιστία, και αναγνωσιμότητα πήραν πολύ μεγαλύτερα ποσά επειδή έγραφαν καλά λόγια για την ενδυμασία της κας Μητσοτάκη. Ως πιο έμπειρος είπα στα παιδιά του Tvxs οτι ο αποκλεισμός τους δείχνει ότι δεν έχουν σχέσης εξάρτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά όμως είναι παράσημα ότι κάνεις καλά και ανεξάρτητα την δουλειά σου”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)