to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 02.10.2018

Πολιτική

Στ. Κούλογλου για μυστικές επαφές ΝΔ-Ζάεφ: Νόμπελ υποκρισίας σε Μητσοτάκη

«Εάν ο Τσίπρας και o Ζάεφ προταθούν για το Νόμπελ Ειρήνης για το θάρρος που έχουν επιδείξει ώστε να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα, τότε ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να προταθεί για Νόμπελ διεθνούς υποκρισίας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας σε συνεντεύξεις του την αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας FAZ ότι η κα Σπυράκη είχε μυστικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, όπου του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας και ότι κρατά αυτή την αρνητική στάση για να ικανοποιήσει την ακροδεξιά πτέρυγά της.


Με τις αντιδράσεις των πολέμιων της συμφωνίας στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, γίνεται πλέον σαφές, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον 984 Κρήτης, ότι η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΙΝΑΛ κινούνται σε μια κατεύθυνση εθνικιστικοσουρεαλισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι «πανηγυρίζουν ότι τάχα κατέρρευσε η συμφωνία και κέρδισαν οι σκληροπυρηνικοί της ΠΓΔΜ, οι εχθροί της Ελλάδας, εκείνοι δηλαδή που είχαν γεμίσει τα Σκόπια με αυτά τα κιτς αγάλματα, είχαν ονομάσει το αεροδρόμιο από τον Μέγα Αλέξανδρο, και αποκαλούν τον Ζάεφ προδότη. Κανείς, όμως, δεν απαντά ακόμη στο ερώτημα που προκύπτει: Εάν η συμφωνία ήταν τόσο καλή για εκείνους και τόσο κακή για εμάς, γιατί οι γείτονες δεν έσπευσαν να την ψηφίσουν; Εάν ξεπουλούσαμε, όπως έλεγε η αντιπολίτευση, γλώσσα και εθνικότητα, γιατί δεν πήγαν να αγοράσουν στις εκπτώσεις; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί όλα αυτά τα είχαν. Την εθνική συνείδηση την απέκτησαν από την εξέγερση του Ίλιντεν εναντίον των Οθωμανών και μετά, και τα σλαβομακεδονικά τα έχουμε αναγνωρίσει και εμείς ως γλώσσα».

 
«Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα: Αφού δεν αποδέχονται αυτή την συμφωνία που σύμφωνα με την ελληνική αντιπολίτευση είναι τόσο καλή για αυτούς, ποια συμφωνία νομίζει ότι θα διαπραγματευτεί στο μέλλον η ΝΔ; Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Στον αντίποδα της συμφωνίας, κάποιοι θέλουν αντιπαράθεση, επιθετικότητα και εχθρότητα. Παρακολουθώ έναν τύπο, που οργανώνει τα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη. Αυτός σχολίασε ότι "η μεγάλη ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ ψήφισε εναντίον της συμφωνίας". Το σκεπτικό τους είναι ότι αυτή η "μεγάλη ελληνική μειονότητα" πρέπει να ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα. Να ξεκινήσουμε, δηλαδή, επιθέσεις και πολέμους», επεσήμανε ο Στέλιος Κούλογλου.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, που είχε πει πρόσφατα ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση. «Δεν νομίζω να αθετήσει με την στάση του αυτή την δήλωση. Το μακεδονικό δεν του αποδίδει εκλογικά οφέλη και καλύτερο θα είναι να ασχοληθεί με το θετικό έργο της κυβέρνησης». Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι «πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον της χώρας χωρίς να μετράμε κουκιά. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να αναβαθμίσει την θέση της χώρας αλλά και της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια, οικονομικά και πολιτικά».
 
Εξάλλου, «οι επόμενες εκλογές δεν πρέπει να γίνουν με βασικό ερώτημα το πως θα ονομάζεται η γειτονική χώρα. Οι επόμενες εκλογές πρέπει να έχουν ως βασικό ερώτημα ποιον εμπιστεύεται η κοινωνία: Αυτούς που την έβαλαν στα μνημόνια ή αυτούς που την έβγαλαν; Οτιδήποτε άλλο, θα αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά ζητήματα που είναι το μέλλον της χώρας και οι νέοι της», όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου.  
 
Τέλος, για τα σενάρια να μην περάσει η συμφωνία από τα Σκόπια, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «ο Ζάεφ θεωρεί ότι είναι ενισχυμένος και ότι οι περίπου 600.000, που ψήφισαν ‘ναι’, είναι μια καλή μαγιά για να προχωρήσει και να αναζητήσει τους έντεκα βουλευτές που του λείπουν για να περάσει η συμφωνία από την παρούσα Βουλή. Διαφορετικά, θα πάμε σε εκλογές, που δε ζητά η εθνικιστική αντιπολίτευση, δηλαδή οι φίλοι της ΝΔ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)