to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 12.09.2019

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Ελπίζω η κ. Ούρσουλα φον νερ Λάιεν να μην είναι σαν τον Τραμπ

Ο τίτλος «Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» επικρίθηκε σφόδρα από Αριστερούς και Πράσινους ευρωβουλευτές, ενω 13 πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών της Ευρωβουλής θα εκφράσουν και επίσημα την αντίθεσή τους με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του κ. Σχοινά.


Νέες δηλώσεις έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σχετικά με το θόρυβο που συνεχίζεται για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου που ανέθεσε η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Έλληνα Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σε δημοσίευμα του Euractiv για τις αντιδράσεις που ξέσπασαν σε Βρυξέλλες και Παρίσι, επισημαίνεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος του κ. Σχοινά είναι «πολύ αμφιλεγόμενος» και θα πρέπει ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο τίτλος «Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» επικρίθηκε σφόδρα από Αριστερούς και Πράσινους ευρωβουλευτές, ενω 13 πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών της Ευρωβουλής συμφώνησαν να στείλουν κοινή επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του κ. Σχοινά.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται και στη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος έκανε παραλληλισμό μεταξύ της κ. φον ντερ Λάιεν και του Τραμπ, λέγοντας ότι και ο τελευταίος είχε πει ότι θέλει να προστατέψει τον αμερικάνικο τρόπο ζωής από τους μετανάστες. «Ελπίζω η κ. φον ντερ Λάιεν να μην εννοεί το ίδιο», σχολίασε ο Σ. Κούλογλου. «Η Ευρώπη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όπως είπε πρόσφατα ο κ. Σχοινάς», σημείωσε ο ίδιος για να προσθέσει: «Ορισμένες χώρες υφίστανται τις συνέπειες του προσφυγικού γιατί κάποιες δεν παίρνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την επίδειξη μιας στοιχειώδους ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πώς θα επιβάλει ο κ. Σχοινάς στην Ουγγαρία να αποδεχθεί πρόσφυγες; Είναι δύσκολο. Ο ίδιος και ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανήκουν στο ίδιο κόμμα, αλλά εκεί δεν υπάρχει λόγος κομματικής πειθαρχίας». 

Εξάλλου, σε άρθρο του με τίτλο «Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια με θύμα το Σχοινά», ο Σ. Κούλογλου δηλώνει ότι ο τίτλος που η μέλλουσα πρόεδρος της Κομισιόν έδωσε στις αρμοδιότητες του Έλληνα Επιτρόπου, «είναι μάλλον μια γκάφα, παρά ιδεολογικού τύπου μανιφέστο και σε κάθε περίπτωση μια πολύ κακή αρχή». Στο ίδιο άρθρο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας: «H υπόθεση δείχνει ότι η μέλλουσα επικεφαλής της Επιτροπής δρα με προχειρότητα, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι άλλο Βερολίνο κι άλλο Βρυξέλλες. Αυτά στην καλύτερη εκδοχή. Γιατί στη χειρότερη θα ήταν πολύ κακή αρχή η προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, από έναν Επίτροπο που είναι επιφορτισμένος με το προσφυγικό, να σημαίνει τους φράκτες, τα συρματοπλέγματα και τα τείχη του Όρμπαν και του Τραμπ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)