to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 08.04.2020

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Άνεργοι, νέοι και ελεύθεροι επιχειρηματίες έχουν μείνει αβοήθητοι (βίντεο)

«Τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της κοινωνίας κατά την πανδημία είναι λίγα και θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και νέες ομάδες ανθρώπων που μένουν εκτός των μέτρων» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Κontra.


«Τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της κοινωνίας κατά την πανδημία είναι λίγα και θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και νέες ομάδες ανθρώπων που μένουν εκτός των μέτρων. Για παράδειγμα υπάρχουν 5000 νέοι που ήταν στο πρόγραμμα εναντίον του brain drain 'μένουμε Ελλάδα', που χάθηκε και τώρα είναι στον αέρα. Είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Πέρα από τους εργαζόμενους, είναι πολλοί κλάδοι ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν καλύπτονται καθόλου ή κάποιοι που καλύπτονται ελάχιστα, όπως οι δικηγόροι και οι μηχανικοί. Πως θα ζήσουν με 600 ευρώ;» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Κontra.

Επεσήμανε ακόμη, μιλώντας για διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης, ότι πολλά παιδιά δεν έχουν ούτε τάμπλετ, ούτε ίντερνετ και δεν μπορούν τα αξιοποιήσουν.

«Όσα περισσότερα χρήματα ρίξεις στην οικονομία, τόσο μικρότερη ύφεση θα έχεις. Η ελληνική οικονομία στηρίζεται στις πολλές μικρές επιχειρήσεις. Αυτές δουλεύουν με τον καθημερινό τζίρο τους. Έχουν νοίκι και άλλες υποχρεώσεις. Εάν δεν ενισχυθούν αποτελεσματικά θα κλείσουν. Χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, καλώ την κυβέρνηση όχι να υιοθετήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τουλάχιστον να κάνει αυτά που έχουν κάνει άλλες χώρες με οικονομίες αντίστοιχες με τη δική μας. Η Πορτογαλία δίνει 28,5 δισ ευρώ και εμείς 5,8 δισ. Τα κυβερνητικά μέτρα είναι τα πιο τσιγκούνικα σε όλη την Ευρώπη. Έγινε μια επιλογή από την κυβέρνηση και αυτή η επιλογή έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο eurogroup, ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, «που, όμως, θα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Απαιτείται αλλαγή πορείας της ΕΕ. Οι πολιτικές λιτότητας, που εξασθένισαν τα συστήματα υγείας, άνοιξαν τον δρόμο για τις εκατόμβες νεκρών στην Ιταλία, την Ισπανία ακόμη και στην Γαλλία. Πρέπει να γίνει ριζική στροφή ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό που απέτυχε παταγωδώς. Οι αγορές δεν τα λύνουν όλα, όπως αποδεικνύεται. Το Δημόσιο καλείται τελικώς να λύσει το πρόβλημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)