to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 06.06.2015

Αθλητισμός

Στ. Κοντονής: «Βαριές καμπάνες» σε περίπτωση επεισοδίων στους τελικούς του μπάσκετ

Βαρύτατες τιμωρίες είναι αποφασισμένη να επιβάλλει η Πολιτεία σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να χαλάσουν το κλίμα των τελικών του μπάσκετ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.


Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός αθλητισμού παραμονή του πρώτου τελικού της Α1 στο ΣΕΦ και στην οποία παρέστησαν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και οθλητικός εισαγγελέας διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Ο κυβερνητικός παράγοντας έστειλε το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση προειδοπποιώντας για «βαριές καμπάνες» σε περίπτωση επεισοδίων.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ από τον Παναθηναϊκό έδωσε το παρόν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος. Παρέστη επίσης ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, αλλά και ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Ο υφυπουργός αθλητισμού έκανε έκκληση για πολιτισμό και νομιμότητα προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν βαριές τιμωρίες. Οι δύο διοικήσεις συνεχάρησαν τον κ. Κοντονή για την πρωτοβουλία του και υποσχέθηκαν ότι από την πλευρά τους θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Κάναμε πιστεύω μία παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ομάδων που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, να δούμε το ζήτημα της ισονομίας κατά τη διάρκεια των αγώνων και τη σωστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών.

Από την πλευρά της η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της κι αν υπάρξει παρεκτροπή, που ελπίζω να μην υπάρξει, η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη. Ζητώ από τους φιλάθλους να προσέξουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Θα πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε τον πολιτισμό στα γήπεδα και να στείλουμε ένα μήνυμα πως βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Το μπάσκετ μας έχει δώσει τεράστιες χαρές και μπορούμε να τις ζήσουμε και στο μέλλον στο πεδίο του πολιτισμού, της ισονομίας και της κατανόησης. Εύχομαι όσοι αγώνες γίνουν να είναι σε πολιτισμένα πλαίσια και να είναι πρωταθλητής ο καλύτερος».

Για το αν θα παραστεί στους τελικούς ανέφερε: «Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για να υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων ή να υπάρχει κοινή παρουσία πέραν των φιλάθλων και των προέδρων ή του υπουργού στο γήπεδο. Να ξέρετε πως όταν θα υπάρξουν οι συνθήκες, θα είμαι ο πρώτος που θα πάω σε έναν αγώνα, διαφορετικά αφήστε με να επιλέξω εγώ ποιους αγώνες θα παρακολουθώ».

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του υπουργού, τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τέτοια ενέργεια και δείχνει το ενδιαφέρον της πολιτείας να γίνουν οι τελικοί με σωστό τρόπο. Μπορεί να είχαμε τις αντεγκλήσεις μας με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η συζήτηση έγινε σε καλό επίπεδο. Ο νόμος έχει γίνει πιο σκληρός, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις και θέλουμε το κλίμα να είναι αντάξιο του κόσμου μας και την πορεία μας, αφού είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Καλούμε τον κόσμο μας να διαφυλάξει την έδρα μας, ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος. Πιστεύω πως είμαστε εμείς. Εύχομαι και στο ΟΑΚΑ να γίνουν οι τελικοί σε καλό πλαίσιο».

Ο αδελφός του, Γιώργος, υποστήριξε: «Ο κ. υπουργός έδειξε πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές. Ηρεμία και θα πάνε όλα καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα γίνει κι έχει ήδη γίνει. Ο υπουργός προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα και τα καταφέρνει».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, που συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή Παναγιώτη Τριαντόπουλο, είπε: «Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό που μας κάλεσε. Πάντα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτές είναι έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να συνεισφέρουμε όλοι για να είναι καλό το κλίμα, γιατί είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό δύο ίσως οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες-δεν θέλω να πω της εξαετίας, της επταετίας ή της 15ετίας-να έχουν τέτοια αντιπαλότητα. Ακόμη δεν είναι έτοιμοι οι φίλαθλοι για κοινή παρουσία στο γήπεδο. Θα πρέπει να γίνεται, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)