to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 07.11.2016

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Προέχει η γρηγορότερη έκδοση δικαστικών αποφάσεων (βίντεο)

«Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, το υπουργείο θα ασχοληθεί με την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων» - «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν υπάρχει σωρεία υποθέσεων που δεν έχουν εκκαθριστεί», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης


  • Εδώ όλες οι σχετικές εξελίξεις

 

Ειδικότερα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όπως τόνισε, θα συνεχίζει το έργο του απερχόμενου υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Παρασκευόπουλου, χωρίς καμία αλλαγή και προσέθεσε ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ρίξει όλο το βάρος στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και στην εξωδικαστική επίλυση, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου μιας τριετίας να έχει βελτιωθεί σημαντικά το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος, ανέφερε αρχικά ότι είναι σημαντική η σημερνή στιγμή που αναλαμβάνει καθήκοντα ο κ. Κοντονής, καθώς έχει αφήσει ένα σπουδαίο έργο στο υπουργείο που υπηρέτησε και το οποίο θα συνεχίσει μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ακόμη, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, όπως επίσης έκανε εκτενή αναφορά στα εκκρεμή νομοθετήματα του υπουργείου, τα έργα που έγιναν στις φυλακές της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν επιτεύχθηκε όσο θα έπρεπε, αλλά φθάσαμε στις 9.500 (κρατούμενους), που είναι σημαντικό (από 11.800) και προσέθεσε ότι το βραχιολάκι δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αναφερόμενος στις φυλακές, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι στις φυλακές των Διαβατών «ήρθε ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά στα χρονικά, με αποτέλεσμα να έχουμε επαίνους διεθνώς».

 

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι σταθερή του πολιτική ήταν να απέχει από τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ελάχιστες ήταν οι παρεμβάσεις που έκανε, και αυτές ήταν μέσα στο πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, κ.λπ.

Επίσης, έγιναν νέες φυλακές και κυρίως ενισχύθηκε η εξωστρέφεια των κρατουμένων, εκθέσεις, παραγωγή και πώληση προϊόντων, νέα επισκεπτήρια, πολύ σημαντικά για τη ζωή των κρατουμένων.

Ο Σταύρος Κοντονής ευχαρίστησε πρωτίστως τον πρωθυπουργό που του ανέθεσε ένα τόσο σημαντικό έργο και προσέθεσε ότι έχει συναίσθηση της ευθύνης και θα κάνει το παν να τα καταφέρει και ανέφερε ότι με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού πρέπει να τελειώσουμε με την δεύτερη αξιολόγηση και προσέθεσε ότι η παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα είναι συνέχεια του έργου που έχει παραχθεί και οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές θα συνεχίσουν, . χωρίς καμία αλλαγή.

Εξάλλου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε, ότι

τελειώνοντας με την δεύτερη αξιολόγηση, αμέσως μετά αρχίζει η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. «Μπορεί να είναι η ποιότητα υψηλή για τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά η καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Κοντονής και προσέθεσε ότι «οι παθογένειες προκλήθηκαν από τον τρόπο που λειτούργησαν τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης» και κατέληξε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη, όταν σωρεία δικών είναι σε εκκρεμότητα και υπάρχει το φαινόμενο που συνιστά οιωνεί αρνησιδικία».

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του είναι «ο

εξωδικαστικός συμβιβασμός και άλλες μορφές εξωδικαστικής επίλυσης, ώστε σε τρία χρόνια η κατάσταση να έχει βελτιωθεί πραγματικά».

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Κοντονής, είναι έμπειρος δικηγόρος και θα συνεχίσει το έργο του κ. Παρασκευόπουλο και τόνισε ότι εκείνος «θα κάνει ακριβώς τα ίδια, τα ίδια και περισσότερα», προσθέτοντας: «Για να μην πώ τα ίδια και χειρότερα και παρεξηγηθώ».

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)