to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 27.02.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Αθλητισμός

Στ. Κοντονής: «Πιθανή νέα αναβολή του πρωταθλήματος»

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» για τα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παραταθεί η έναρξη των αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας, εφόσον οι ομάδες δεν «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».


Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας αναβολής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας άφησε με σημερινές του δηλώσεις του ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ο κυβερνητικός παράγοντας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» για τα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παραταθεί η έναρξη των αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας, εφόσον οι ομάδες δεν «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

«Η Πολιτεία στο εξής θα πρέπει να παρεμβαίνει, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους γεγονότα και παθογένειες. Η προστασία του κοινωνικού συνόλου προέχει, όπως και το αίσθημα ασφάλειας που θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες. Τα πειθαρχικά όργανα των διοργανωτριών αρχών δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προστατεύουν τη δημόσια τάξη. Αυτό είναι καθήκον της Πολιτείας το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο δεν το ασκεί. Εμείς δεν θεωρούμε, ότι σπάμε το αυτοδιοίκητο, με το να αναλάβει το κράτος αυτά που του αναλογούν», τόνισε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής που επανέλαβε πως:

«εάν απειληθεί το ελληνικό κράτος, θα πρέπει να παρθούν μέτρα για την πάταξη της βίας, για παράδειγμα ακόμη και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καθήκον μας είναι να λύσουμε το θέμα της βίας και της διαπλοκής που υπάρχει στον αθλητισμό, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έχουν κανένα πρόβλημα συμμετοχής στους διεθνείς αγώνες».

Σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν «μπει στα συρτάρια», ήταν κατηγορηματικός: «Είμαστε απολύτως διατεθειμένοι να έρθουμε σε σύγκρουση. Γι'  αυτό το λόγο επισκέφτηκα τον υπουργό δικαιοσύνης τον καθηγητή, Νίκο Παρασκευόπουλο, και του ζήτησα να κάνει ότι είναι δυνατόν να επισπευσθούν αυτές οι δίκες και να ολοκληρωθούν για να υπάρχει απόλυτη εκκαθάριση».

Για το αν θα υπάρξει και νέα αναβολή του πρωταθλήματος δεν απέκλεισε τίποτα: «Θα συζητήσω με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών. Περιμένω τις εισηγήσεις, των κατά νόμου αρμοδίων φορέων και θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Εάν υπάρχει το ίδιο κλίμα κι αυτό περιγράφεται στις προτάσεις, τότε τίποτα δεν αποκλείεται». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)