to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 18.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Η ΝΔ στα βήματα του Αβέρωφ που αποχώρησε από την ψηφοφορία για την Εθνική Αντίσταση (βίντεο)

Η ΝΔ βαδίζει στα βήματα του Ευάγγελου Αβέρωφ που είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης υπενθύμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε παρέμβασή του στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis.


«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την συντηρητική παράταξη: το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη Βουλή όταν συζητιόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο Ε. Αβέρωφ εξαιτίας των εσωκομματικών διαφωνιών είχε υποχρεωθεί να αποσύρει την ΚΟ της ΝΔ από την ψηφοφορία για να μην πλησιάσει κανείς την κάλπη» τόνισε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: «διαμορφώνετε τις προϋποθέσεις για να κάνετε το ίδιο»

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ν.Δ. θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία για το σκάνδαλο Novartis

«Αν υπήρχε ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν θα υπήρχε ως φάντασμα. Θα υπήρχε ως ευλογία!» ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι οι πολλές κάλπες διασφαλίζουν την ελευθερία του βουλευτή να τοποθετηθεί. «Αν στηθεί μία κάλπη είναι η επιτομή ότι εσείς θέλετε να περιοριστεί η γνώμη του βουλευτή όπως την ορίζει το άρθρο 60 διότι κάποιος βουλευτής μπορεί να διαφωνεί με ένα αδίκημα πολιτικού προσώπου» τόνισε ο Στ. Κοντονής και υπογράμμισε: «υπάρχει νομολογιακό προηγούμενο με την ψηφοφορία για τον Παπαντωνίου».

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία ταραχή στα κόμματα τα στελέχη των οποίων εμπλέκονται. Θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Μιλάτε για σκοπιμότητες. Σκοπιμότητα είναι να επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Εσείς για την Δικαιοσύνη λέγατε ύμνους και τώρα που δεν συμφωνεί με τις απόψεις… Να μην κόβουμε και ράβουμε ανάλογα με το πως μας συμφέρει» επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)