to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 30.03.2016

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Η ΕΠΟ θα φταίει σε περίπτωση ποδοσφαιρικού Grexit

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο σήμερα το μεσημέρι στη μία, κατά την διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με κλιμάκιο της FIFA και της UEFA αλλά και αντιπροσωπεία της ΕΠΟ.


Εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε:

«Είχαμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας».

Επίσης, ο Στ. Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού Grexit, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε» επισήμανε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς δεν παίρνουμε θέση, αφού θα πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ΕΠΟ» υπογράμμισε.

Για ορατό κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας μίλησε ο Κουτσοκούμνης

Ορατός είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, αφού δεν υπήρξε σημείο σύγκλισης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA και πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Όπως είπε ο τελευταίος, ο υπουργός δέχεται να συζητήσει κάποια θέματα που αφορούν στο αυτοδιοίκητο, αλλά δηλώνει αντίθετος στην επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικαλείται λόγους ασφαλείας.

Ο Κουτσοκούμνης είπε ότι η FIFA δεν το δέχεται αυτό, αφού θα μπορούσε να σταματήσει ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα, είτε να συνεχίσει το κύπελλο με κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ή σε ουδέτερες έδρες κεκλεισμένων των θυρών.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, εμείς θα αναφέρουμε όσα ελέχθησαν στη συνάντηση και οι αρμόδιες επιτροπές θα αποφασίσουν», δήλωσε ο Κουτσοκούμνης και συνέχισε: «Έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την 1/4, μακάρι η FIFA να δώσει ολιγοήμερη παράταση ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις από τον κ. Κοντονή και να επαναρχίσει το Κύπελλο. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει για όλες τις ελληνικές ομάδες σε διεθνείς αγώνες, εθνικές ομάδες και σωματεία, αλλά οι Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό θα μπορούν να αγωνίζονται κανονικά».

 

Την Τρίτη 5 Απριλίου θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η αίτηση της ΕΠΟ για ακύρωση της απόφασης ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, FIFA και UEFA με έγγραφό τους αντέδρασαν στην ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, δίνοντας μάλιστα διορία στην ελληνική πολιτεία προκειμένου να διαφοροποιήσει την απόφαση και απειλώντας εκ νέου με κυρώσεις. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του το υφυπουργείο υπενθύμισε το τι προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής που κατέθεσε η ΕΠΟ, η εκδίκαση της οποίας αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων.  

Με ανακοίνωσή της, η ΓΓΑ ενημέρωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας: Την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) περί ακυρώσεως της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Σταύρου Κοντονή για οριστική ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, ως προληπτικό μέτρο για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βάσει των διατάξεων του Νόμου 4326/2015.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας του νομικού εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. να παραστεί, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων και την μη σχετική αδειοδότησή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).
Ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι η Ε.Π.Ο. είχε εξ αρχής αιτηθεί την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση, με βασικό επιχείρημα την προγραμματισμένη λήξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος του Απριλίου 2016. 

Η Ε.Π.Ο. πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για την αμέσως προσεχή δικάσιμο τον Μάιο του 2016". 
 

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε με ανακοίνωση της: «η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ουδέποτε πρότεινε συγκεκριμένη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης. Το δικαστήριο λόγω της σπουδαιότητας, της κρισιμότητας και του κατεπείγοντος αυτής, όρισε ως νέα δικάσιμο την προσεχή Τρίτη 5 Απριλίου, με την οποία συμφώνησαν με ικανοποίηση και οι δύο πλευρές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)