to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 17.04.2019

Πολιτική

Στ. Κοντονής για Novartis: Η κυβέρνηση λειτούργησε με απόλυτα θεσμικό τρόπο

«Καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όλη αυτή η επιχειρηματολογία περί σκευωρίας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση λειτούργησε με απόλυτα θεσμικό και καθαρό τρόπο στην υπόθεση Novartis, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι καταρρέει σαν χάρτινος πύργος η επιχειρηματολογία περί σκευωρίας.

«Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν η δικογραφία έφτασε στη Βουλή καθώς ο εισαγγελέας έπεσε πάνω σε πολιτικά πρόσωπα; Ευθύνεται η κυβέρνηση που κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν στις καταθέσεις τους πολιτικά πρόσωπα; Αν κάποιοι ευθύνονται είναι αυτοί που συγκρότησαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, εκτός από τις «άθλιες παραγραφές, προβλέπει ότι ο εισαγγελέας όταν συναντήσει πολιτικά πρόσωπα να στείλει αμελητί τη δικογραφία στη Βουλή χωρίς να έχει κάνει κάποια έρευνα για το αν υπάρχει ενοχή».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ήδη οι εισαγγελείς έχουν βάλει την υπόθεση στο αρχείο για ορισμένα πολιτικά πρόσωπα. «Επομένως καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όλη αυτή η επιχειρηματολογία περί σκευωρίας. Είναι δυνατόν να μιλάμε για σκευωρία όταν έχουμε απαλλαγές και η έρευνα είναι σε εξέλιξη;» διερωτήθηκε.

Ο Στ. Κοντονής δήλωσε δικαιωμένος καθώς με αυτόν τον τρόπο πέφτει άπλετο φως σε μία υπόθεση που οι δημοσιογραφικοί κύκλοι είχαν αποκαλύψει ως μία σκοτεινή κατάσταση. Μία κατάσταση που, όπως είπε, ερευνούσαν άλλες δικαστικές και διωκτικές αρχές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα κανείς δεν άγγιζε.

«Μία υποχρέωση να λάμψει η αλήθεια όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα αλλά και για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Αν δεν ξεκινούσε η διαδικασία της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης τότε ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βάλει εναντίον οποιοδήποτε πολιτικού προσώπου» σημείωσε.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μέγιστο πολιτικό ατόπημα τη δήλωση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Θ. Παπαθεοδώρου.  «Είπε ότι υπάρχουν εισαγγελικοί λειτουργοί, συνεργοί σε σκευωρία, που διώκουν αθώους. Απορώ με αυτήν την δήλωση, μου προκαλεί κατάπληξη που δεν ήταν πρώτο θέμα από τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. Η δήλωση αποτελεί ευθεία βολή για τους θεσμούς, το πολίτευμα, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)