to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:54 | 13.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Στ. Κασιμάτης: Η επόμενη τετραετία απαιτεί ενότητα δυνάμεων και αξιοπιστία προσώπων για τον Κορυδαλλό

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει ο Σταύρος Κασιμάτης, δήμαρχος Κορυδαλλού


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Σταύρος Κασιμάτης αναφέρει:

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, έγιναν τα περισσότερα και σημαντικότερα έργα που δημιουργήθηκαν ποτέ στον Κορυδαλλό. Υποδομές που είχε ανάγκη η πόλη και δεν είχαν πραγματοποιηθεί για δεκαετίες. Έργα που δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ στον Δήμο και στους δημότες. Υποδομές που αλλάζουν την ποιότητα ζωής, αναβαθμίζουν την πόλη μας, την κάνουν βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Το Δημαρχείο, το νέο Κλειστό Κολυμβητήριο, το Πάρκο 10 στρεμμάτων σε τμήμα των πρώην Φυλακών, το Μετρό, ο ιδιόκτητος Παιδικός Σταθμός, τα έξι νέα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ανάπλαση των 88 στρεμμάτων με τη δημιουργία χώρων περιπάτου μήκους 1 χιλιομέτρου, οι αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών και του οδικού δικτύου, βελτιώνουν την καθημερινότητα μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν επένδυση για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

Με τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις, που στηρίζουν τους πιο αδύναμους, την κατάργηση των τροφείων σε συνδυασμό με άριστες υπηρεσίες και συνθήκες στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, το έργο στον αθλητισμό και στον πολιτισμό επιβεβαιώσαμε ότι η αυτοδιοίκηση διατήρησε την κοινωνική συνοχή και κράτησε τις πόλεις όρθιες.

Πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση του Δήμου βάζοντας τέλος σε μια πολιτική που υπονόμευε το μέλλον του και αποτελούσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη του. Τώρα μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερο στη βελτίωση της καθημερινότητας. Σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής που υλοποιούνται, χαράσσουμε νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του Κορυδαλλού.

Όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητα. Απαιτούσαν όραμα, διεκδικητικότητα, μεθοδικότητα, γνώση, εμπειρία. Αποδείξαμε ότι τα διαθέτουμε. Αποδείξαμε ότι «εμείς μπορούμε!». Γι’ όλα αυτά είχα δεσμευθεί απέναντι στους δημότες και γι΄ αυτό μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια και να διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη τους.

Οι ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής απαιτεί συνεργασίες. Συνεργασίες σημαίνει αίσθημα ευθύνης, διάθεση συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων, εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης.

Η παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση είναι γνωστή, διάφανη και κρυστάλλινη. Πορεύθηκα πάντα με γνώμονα τις αρχές και τις πεποιθήσεις μου, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον διάλογο και επιδίωξα την ενότητα σε όλα τα επίπεδα. Ενότητα, που κάνω πράξη προεκλογικά, επιδιώκοντας ευρείες συνεργασίες στη βάση αρχών και προγράμματος. Συνεργασίες, που ενισχύουν και ενδυναμώνουν τον ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του συνδυασμού μας «Πολίτες για τον Κορυδαλλό».

Η επόμενη τετραετία απαιτεί ανθρώπους με εντιμότητα, με σύγχρονη αντίληψη, με δημοκρατικές ευαισθησίες, με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό απέναντι στους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Καλώ τους πολίτες να αποφασίσουν με αίσθημα ευθύνης για να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη δημιουργική πορεία της πόλης μας. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος, την ίδια δημιουργική διάθεση και αγωνιστικότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)