to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 11.09.2021

Πολιτική

Στ. Καλπάκης: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει πάρει απολύτως κανένα μάθημα από πέρσι

“Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που άνοιξαν και πέρσι. Η κυβέρνηση δείχνει να μη έχει πάρει απολύτως κανένα μάθημα, αφήνοντας να στοιβάζονται 25 και 27 μαθητές στα τμήματα” τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και πρόσθεσε “εμείς και πέρσι και φέτος ζητήσαμε και ζητάμε αραίωση των μαθητών, με σπάσιμο τμημάτων.


Έχουμε προτείνει συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με θέμα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η κυβέρνηση αρνείται να το αποδεχτεί”.

Για την κατάσταση στην οικονομία ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παρατήρησε ότι “η σκιά της ακρίβειας θα βρίσκεται πάνω από τη φετινή ΔΕΘ και αυτό ήρθαν να το επιβεβαιώσουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο, όπου φαίνεται ότι η ελληνική κοινωνία επιβαρύνεται ήδη από τις αυξήσεις στις τιμές”. Για τις επικείμενες εξαγγελίες Μητσοτάκη σχολίασε ότι “θα περιμένουμε να τις ακούσουμε πρώτα, αλλά δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, γιατί στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. βρίσκεται η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, ότι οι αγορές αυτορρυθμίζονται. Έρχεται όμως η ίδια η πραγματικότητα να αποδείξει ότι δημιουργούνται καρτέλ και ολιγοπωλιακά συστήματα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Πιο συγκεκριμένα, για το κύμα ακρίβειας υπενθύμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα. Στις 16 Ιουλίου μάλιστα καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση – την κορυφαία μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου – αλλά καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε. Το ίδιο είχαν κάνει και οι ενώσεις καταναλωτών και οι οργανωμένες δυνάμεις της μικρομεσαίες επιχειρηματικότητας. Συνεπώς, κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή ότι αιφνιδιάστηκε, πολύ περισσότερο, να παρακολουθεί αμήχανα τις διεθνείς εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε μία δέσμη ρεαλιστικών προτάσεων για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις”. Ενώ για τον ΔΕΔΔΗΕ υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχουν λόγοι πανηγυρισμού, ειδικά όταν οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Πρόκειται ξεκάθαρα για ξεπούλημα, τη στιγμή που οι προηγμένες χώρες ενισχύουν το δημόσιο έλεγχο σε δίκτυα και υποδομές σε με περίοδο ενεργειακής μετάβασης και ακρίβειας”.

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού επισήμανε ότι “ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ένα κορυφαίο εγχείρημα Δημόσιας Υγείας το οποίο πρέπει να πετύχει. Και για να πετύχει χρειάζεται κινητοποίηση υγειονομικών δυνάμεων, ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μεγαλύτερη εμπλοκή των κινητών μονάδων εμβολιασμού και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών” και ανέφερε ενδεικτικά ότι “στις ηλικίες των 80 ετών και άνω, που είναι οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας, είναι ανεμβολίαστο το 28%, ένα ποσοστό πολύ μεγάλο, την ώρα που σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτω από 5%. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο της κυβέρνησης πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα”.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι​“η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία πορεία μη αναστρέψιμης φθοράς. Οι πυρκαγιές του Αυγούστου αποκάλυψαν τη γύμνια του επιτελικού κράτους κάτω από το πέπλο της επικοινωνιακής υπεροπλίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει τα προγραμματικά εργαλεία για να πείσει ότι υπάρχει ένα εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο για τη χώρα και να κερδίσει την κοινωνική πλειοψηφία”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)