to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 15.04.2019

Πολιτική

Στ. Καλπάκης: Συντριπτική η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (ηχητικό)

Η απόλυτη κυριαρχία του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στους προοδευτικούς πολίτες είναι αυτή που αναγκάζει αντιπολίτευση και κάποια ΜΜΕ να συντηρούν την συζήτηση για την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέργιος Καλπάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Με την συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «πέρα από την εκπροσώπηση της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), θέλω να στείλω και μήνυμα συμμετοχής στα κοινά για τους νέους», είπε ο κ. Καλπάκης, γιατί «συνήθως οι νεώτεροι γκρινιάζουμε, λέμε ότι οι πολιτικοί είναι όλοι το ίδιο, ότι δεν μας ικανοποιεί η πολιτική, αλλά όταν βρισκόμαστε μπροστά στις ευθύνες μας, συνήθως δεν τις αναλαμβάνουμε. Όταν μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε, να παρέμβουμε, πρέπει να το κάνουμε. Γι’ αυτό τον λόγο συμμετέχω. Και στέλνω μήνυμα στους νέους να πάνε και να ψηφίσουν σε αυτές τις Ευρωεκλογές, γιατί η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι “χαλαρή ψήφος”, θα κρίνει πάρα πολλά για το μέλλον της ΕΕ».

«Η ΔΗΜΑΡ έκανε μία πολιτική επιλογή, με το σκεπτικό ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία, για την ΕΕ και την Ελλάδα. Στις Ευρωεκλογές βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα για το αν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχουν την πλειοψηφία οι δυνάμεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, ή θα έχουν την πλειοψηφία οι δυνάμεις της Αριστεράς, της προόδου, της οικολογίας, της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας, που στην Ελλάδα εκφράζονται στο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», συνέχισε ο κ. Καλπάκης.

Απαντώντας στα «fake news και την προπαγάνδα περί εσωκομματικών πραξικοπημάτων», ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει λάβει όλες τις αποφάσεις της, για την Συμφωνία των Πρεσπών, την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛΛ και τώρα την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής με μεγάλη ως συντριπτική πλειοψηφία. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς», όπως τόνισε. «Στις 10 Φεβρουαρίου η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ότι δεν συμμετέχει πλέον στο ΚΙΝΑΛΛ … ορισμένα στελέχη παρέμειναν, συμμετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛΛ, στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛΛ, ψήφισαν τα κείμενα και το καταστατικό, άλλοι ήταν υποψήφιοι, εκλέχθηκαν στην ΚΕ άλλου κόμματος … απορώ γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση … είναι δυνατόν στελέχη να είναι ταυτόχρονα μέλη δύο κομμάτων, να συμμετέχουν ταυτόχρονα στα καθοδηγητικά όργανα δύο διαφορετικών κομμάτων που ανταγωνίζονται;», αναρωτήθηκε, για να προσθέσει ότι «η συζήτηση αυτή διατηρείται γιατί το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυτή την στιγμή έχει την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, ως βασικός πόλος που αντιπαρατίθεται στην Δεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)