to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 04.11.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στ. Καλπάκης: Κίνηση αποπροσανατολισμού η εξαίρεση των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική (βίντεο)

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Βουλής, Κ.Τασούλα, «κατώτερο των περιστάσεων», ο οποίος «λειτουργεί ως πρόεδρος τη πλειοψηφίας» και όχι της Βουλής


Ως κινήσεις «αποπροσανατολισμού» χαρακτήρισε την προσπάθεια εξαίρεσης του Π.Πολάκη και του Δ.Τζανακόπουλου από την προανακριτική για την υπόθεση της Novartis το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, προσθέτοντας ότι στη ΝΔ φοβούνται τα στοιχεία που θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel χαρακτήρισε δε τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, «κατώτερο των περιστάσεων», ο οποίος «λειτουργεί ως πρόεδρος τη πλειοψηφίας» και όχι της Βουλής.


«Η Δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας αλλά και τον σεβασμό των μειοψηφιών», υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί η εκάστοτε πλειοψηφία να ορίζει τους εκπρόσωπους της μειοψηφίας».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην υπόθεση εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε εκπτώσεις από τη νομιμότητα και την κοινοβουλευτική τάξη».

Σε σχέση με το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή ο Στ.Καλπάκης υπογράμμισε ότι «δε θα κάνουμε το χατίρι της ΝΔ να μη γίνει συζήτηση για το σκάνδαλο της Novartis»,

Όσον αφορά στο προσφυγικό, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η ΝΔ θερίζει τις θύελλες των ανέμων που έσπειρε το προηγούμενο διάστημα», υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ έλεγε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «ντροπή για την ελληνική κοινωνία τις διαμαρτυρίες στα Γιαννιτσά και στις Σέρρες για τη μετεγκατάσταση προσφύγων»

Τέλος ο Στέργιος Καλπάκης επανέλαβε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «στόχος είναι καλύτερες ποιοτικότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)