to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 26.10.2020

Πολιτική

Στ. Καλπάκης: «Εν μέσω κρίσης νομοθετούν την πιο χυδαία αρπαγή πλούτου από τα αδύναμα και μεσαία στρώματα»

Σημεία από τη συνέντευξη του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιου Καλπάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και την εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” (Κώστας Χαρδαβέλλας) (25/10/2020)


Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα μίλησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, όπου βασικό θέμα αποτέλεσε ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Ο Στ. Καλπάκης σχολίασε αρχικά πως εν μέσω πανδημικής κρίσης, «με δραματικές συνέπειες στην οικονομία, τους εργαζομένους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να νομοθετήσει την πιο χυδαία μεταφορά πλούτου από τα πιο αδύναμα και μεσαία στρώματα στις τράπεζες και τα fund».

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον αναπλ. εκπρόσωπο Τύπου είναι το γεγονός πως όποιος πτωχεύει και χάνει το σπίτι του θα μπορεί να το νοικιάζει για 12 χρόνια και μετά, αν θέλει, να το αγοράσει στην τότε εμπορική αξία, χωρίς να υπολογίζονται τα ενοίκια που πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια.

Πάνω στο ζήτημα ο Στ. Καλπάκης «αναρωτήθηκε» πως «αν ο πτωχευτικός κώδικας είναι τόσο σωτήριος, όσο λέει η κυβέρνηση, γιατί δεν ήρθε ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή να τον υποστηρίξει, να πείσει τους πολίτες και να δρέψει και τις δάφνες ενός “τόσο καλού” νομοσχεδίου;», καθώς και «γιατί θάφτηκε από τα φιλοκυβερνητικά μέσα και η συζήτηση της Πέμπτης και η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή;».

«Ακούμε τη ΝΔ να λέει “ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο ΣΥΡΙΖΑ” και δεν έχουμε ακούσει ένα επιχείρημα υπέρ του πτωχευτικού κώδικα», συνέχισε το στέλεχος του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ο κόσμος, όμως, την αλήθεια θα τη ζήσει στο πετσί του. Δεν περιμένει να τη μάθει ούτε από τη λίστα Πέτσα ούτε απ’ την “Ομάδα Αλήθειας”. Θα το συνειδητοποιήσουν σύντομα στη ΝΔ». Ενώ τόνισε ξανά τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πως όταν επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, «θα καταργήσει αυτό το έκτρωμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)