to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 21.03.2019

Οικονομία

Στ. Γιαννακίδης: Θα έχουν διευθετηθεί οι εκκρεμότητες μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Αύριο πάει στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτησή του στις συναρμόδιες Επιτροπές και την Ολομέλεια, θα έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες που είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, είπε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Είναι πολιτική επιλογή να προχωρήσουμε στην κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με βάση τα όσα έχουμε συμφωνήσει ως τώρα. Προτεραιότητα όλων είναι η προστασία της κοινωνίας, των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων. Δεν μπορούμε να έχουμε καθυστερήσεις παραπάνω από όσο μπορεί να “σηκώσουν” κυβέρνηση, τράπεζες και κυρίως οι ενδιαφερόμενοι», είπε ο κ. Γιαννακίδης.

Εκτίμησε ότι «το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες … δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθεί στρατηγική που δεν θα δώσει λύση και θα δημιουργήσει περισσότερους τριγμούς».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη περιοδεία Μητσοτάκη στην Θράκη και τις εξαγγελίες του μεταξύ άλλων για διασύνδεση του δικτύου φυσικού αερίου με τις πρωεύουσες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε ότι «είναι πάγια τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαγγέλλει μέτρα, έργα και κινήσεις που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση, όπως π.χ. την δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού … στη Θράκη εξήγγειλε έργο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι προς δημοπράτηση».

Για την αντίστοιχη εξαγγελία περί δίγλωσσων σχολείων, είπε ότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας η Νέα Δημοκρατία, από τη μία σε επίπεδο εξαγγελιών αναφέρονται όλα όσα διεκδικούσε επί σειρά ετών η μειονότητα και έχει κάνει πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη υπάρχει ατολμία να παρουσιαστούν αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα … είναι ιδιαίτερα υποκριτικό όλες τις αλλαγές που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις αλλαγές που έχει “εξαγγείλει” αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι τα ίδια τα τοπικά στελέχη της ΝΔ που όλα αυτά τα χρόνια τα πολεμούν»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)