to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 02.09.2020

Οικονομία

Στ. Αραχωβίτης: Καμία ουσιαστική δέσμευση στήριξης για κλάδους, χρόνους και ποσά στον αγροτικό τομέα (βίντεο)

Ο κ. Βορίδης αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ν' αναγνωρίσει την πολυπλευρικότητα και το πραγματικό μέγεθος της κρίσης που βιώνει ο αγροτικός τομέας και την ανάγκη εμπροσθοβαρών μέτρων στήριξης.


Μαύρα τα μαντάτα μετά και από τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατατέθηκε στις 31.08 από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτη, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Βορίδης αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ν' αναγνωρίσει την πολυπλευρικότητα και το πραγματικό μέγεθος της κρίσης που βιώνει ο αγροτικός τομέας και την ανάγκη εμπροσθοβαρών μέτρων στήριξης.

Όπου έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα δοθεί κάποια στήριξη, στήνονται πολύπλοκες, χρονοβόρες και κοστοβόρες για τον αγροτικό κόσμο διαδικασίες, εξαντλώντας την εύθραυστη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων. Ομολογία αποτυχίας ήταν το παράδειγμα των αλιέων, όπου πάνω από 2.500 δικαιούχοι δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Οι υπόλοιποι παραγωγικοί κλάδοι θα συνεχίσουν να μη βλέπουν το χρώμα του χρήματος. Οι παραγωγοί ελαιολάδου δε, δεν έχουν να περιμένουν καμία στήριξη, όπως και πολλοί άλλοι ακόμα παραγωγοί.

Ο διάχυτος, δε εκνευρισμός, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της πραγματικότητας και της δικαιολογημένης πίεσης που ασκείται από τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους αγρότες, τους μελισσοκόμους και τους μεταποιητές που βυθίζονται σε ένα καθοδικό σπιράλ ύφεσης.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα και στην έκθεση Πισσαρίδη, όπου αυτοί οι τομείς απουσιάζουν πλήρως. Στις δεκάδες σελίδες του πονήματος, δεν βρέθηκαν μερικές γραμμές να περιγράψουν τη συμμετοχή της πραγματικής παραγωγής στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την πρωτοφανή ύφεση που δημιουργείται, αφού όχι μόνο αρνούνται πεισματικά τη στήριξη των πληττόμενων κλάδων του αγροτικού τομέα, αλλά παραλείπουν πλήρως τον στρατηγικό του ρόλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)