to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 10.04.2020

Οικονομία

Στ. Αραχωβίτης: Η οικονομική κρίση μετά την πανδημία θα είναι χειρότερη από αυτή του 1928

«Η μείωση της δυνατότητας κατανάλωσης ακόμα και όταν τελειώσει η πανδημία θα είναι μεγάλη και θα βαθαίνει», προειδοποιεί ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρωτογενής τομέας είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς και το 13% του εργατικού δυναμικού της χώρας απασχολεί και είναι αυτός που θα επανεκκινήσει την οικονομία την επόμενη μέρα εξήγησε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου με αφορμή και την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο κ. Αραχωβίτης εξήγησε ότι για αγρότες και κτηνοτρόφους δεν υπάρχει ρευστότητα και δεν πωλούνται τα προϊόντα τους γι’ αυτό και δεν μπορούν να καλυφθούν υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κ.ά. και επισήμανε ότι είναι αναγκαίο μεταξύ άλλων η έκπτωση του 25% στις ασφαλιστικές εισφορές να ισχύσει και γι’ αυτούς, όπως και το πάγωμα των οφειλών για όσο διαρκεί η κρίση.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε ότι η ΕΕ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας για τον πρωτογενή τομέα και ότι η απόφαση του χθεσινού Eurogroup είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού καθώς από τα 500 εκατ. ευρώ τα 200 είναι για μνημόνια και τα υπόλοιπα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης είναι πάρα πολύ λίγα σχετικά με την τεράστια επίπτωση που θα έχει στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια οικονομία η υγειονομική κρίση.

Η μείωση της δυνατότητας κατανάλωσης ακόμα και όταν τελειώσει η πανδημία θα είναι μεγάλη και θα βαθαίνει εξήγησε, επισημαίνοντας ότι λόγω παγκοσμιοποίησης της οικονομίας η κρίση θα είναι χειρότερη και από αυτή του 1928.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)