to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 08.10.2019

Οικονομία

Στ. Αραχωβίτης για δασμούς: Η κυβέρνηση αντί για απομονωτισμό να αναζητήσει ευρωπαϊκή λύση

Σχόλιο του Στ. Αραχωβίτη για την επιβολή αμερικανικών δασμών σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα


Η τακτική της ΝΔ στο θέμα των δασμών σε Ελληνικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, οδηγεί στην οπομόνωση, τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτης σε δήλωση του. Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η κρίση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κοινής εξωτερικής πολιτικής και της αλληλεγγύης.

Αναλυτικά η δήλωση του Στ. Αραχωβίτη: 

Η θέση μας για την αντιμετώπιση της επιβολής δασμών σε Ευρωπαϊκά και δη σε Ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ότι αυτό αποτελεί πρωτίστως εθνικό αλλά,ταυτόχρονα, και ευρωπαϊκό πρόβλημα.  Κατά συνέπεια  θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κοινής εξωτερικής πολιτικής και της αλληλεγγύης. Ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις δηλώσεις του φαίνεται να αποκλίνει από αυτή την θέση.

Έτσι, αντί να συνταχθεί με τους ομόλογους του για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην αμερικανική πλευρά, προτίμησετην αυθαίρετη,  μονομερή διαπραγμάτευση η οποία τέλειωσε συνοπτικά πριν την έλευση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ δεν βρήκε να αρθρώσει ούτε μια λέξη για την επιβολή δασμών σε Ελληνικά Προϊόντα στον Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην επιδιώκει την συνδιαμόρφωση μετώπου στην ΕΕ, οδηγεί στην απομόνωση. Ταυτόχρονα δε,οι μεγαλοστομίες σταματούν στα δελτία τύπου καθώς δεν έθεσε το θέμα στην αμερικάνικη πλευρά  με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην χώρα μας. Το θύμα, βέβαια, παραμένει ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)