to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 21.08.2019

Οικονομία

Στ. Αραχωβίτης: Επιχειρείται επαναφορά της χωρίς κανόνες λειτουργίας των διεπαγγελματικών οργανώσεων

Δήλωση του τομέρχη Αγροτοτικής Ανάπτυξης και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτη σχετικά με το χτεσινό ΔΤ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις


Ο Στ. Αραχωβίτης αναφέρει:

Το πλαίσιο της λειτουργίας των διεπαγγελματικών οργανώσεων ήταν θολό και απαρχαιωμένο αφού χρονολογούνταν από το 2000. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει για χρόνια ένα ασαφές τοπίο και μια διαρκής έντονη αμφισβήτηση της αντιπροσωπευτικότητας για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις που είχαν τύχει αναγνώρισης. Ο ρόλος τους λοιπόν στην υποστήριξη και προώθηση των σημαντικών κλάδων των γεωργικών μας προϊόντων ήταν ελλειμματικός αν όχι παντελώς ανεπαρκής.

Πιστεύοντας στον θεσμό των διπαγγελματικών οργανώσεων και στη σημασία της υγιούς ανάπτυξής τους, για μας ήταν απόλυτη προτεραιότητα να ενισχύσουμε το πλαίσιο λειτουργίας τους, με διττό στόχο:

  • να προστατεύσουμε –σε αντιστοιχία με ότι συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές Χώρες -τα εθνικά προϊόντα μας, όπως τη Φέτα, την Ελιά και το Ελαιόλαδο, το Κρασί, το Κρέας και το Βαμβάκι και

  • το όφελος να το καρπώνονται πρώτα και κύρια οι πραγματικοί παραγωγοί

Με την απόφαση που διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και υπέγραψα στις 14 Ιουνίου 2019, πρωταρχικός στόχος ήταν ακριβώς να υπάρξει το σαφές και ενιαίο κατά το δυνατόν πλαίσιο ώστε οι διεπαγγελματικές οργανώσεις να επιτελούν τον ρόλο τους, με την ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών και εξαγωγέων, αλλά και με ιδιαίτερο βάρος στο να αναστραφεί το υφιστάμενο καθεστώς που λειτουργούσε για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και όχι των παραγωγών.

Οποιαδήποτε επιστροφή στην εξυπηρέτηση και αναπαραγωγή των παγιωμένων για χρόνια συμφερόντων που λυμαίνονταν τον χώρο και που πιέζουν στην επαναφορά της χωρίς κανόνες λειτουργίας των διεπαγγελματικών οργανώσεων που-σύμφωνα με το χτεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-επιχειρείται σήμερα, θα επαναφέρει τα σημαντικά προϊόντα μας και τη μεγάλη πλειονότητα των γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας μας σε πλήρες τέλμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)