to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 28.11.2019

Πολιτική

Στ. Αραχωβίτης: Απογοήτευση και από το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες

«Η πολύ πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο δεν περιέχεται ούτε στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα ήταν και η φυσική του θέση, ούτε καν στον προϋπολογισμό του 2020», σχολιάζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ


«Οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για τους αγρότες διαλύθηκαν από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ», σχολιάζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή σε 9% έως τις 10.000 ευρώ, φέρνει φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ το χρόνο, που όμως εντέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών, γυρίζοντας την πλάτη επιδεικτικά στη συντριπτική πλειοψηφίατους. Ακόμη, η μείωση που θα δουν οι αγρότες στην προκαταβολή φόρου θα είναι μόλις 5%», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ακολουθώντας ευτυχώς την δική μας πολιτική πρόταση, όπως από ό,τι φαίνεται θα κάνουν τελικά και στο ασφαλιστικό, εισάγουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα και τις ομάδες ή οργανώσεις παραγωγών».

«Όμως, δεν προβλέπεται καμιά φορολογική ελάφρυνση για τους συνεταιρισμένους αγρότες. Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν, δεν επιλέγει πολιτικά να δώσει ένα πραγματικά γενναίο κίνητρο για την ενίσχυση των συνεταιρισμών με νέα μέλη και για τον έλεγχο της παραοικονομίας αγροτικών προϊόντων», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτοτνας ότι «το σημερινό όμως γεγονός είναι ότι η πολύ πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο δεν περιέχεται ούτε στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα ήταν και η φυσική του θέση, ούτε καν στον προϋπολογισμό του 2020».

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εξαγγελίες της ΝΔ για «μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για φοροελαφρύνσεις στους αγρότες» κάνει λόγο για «λόγια του αέρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)