to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 31.07.2022

Πολιτισμός

Σπύρος Μπιμπίλας: Καταγγελίες για εργασιακό μεσαίωνα και καταπάτηση δικαιωμάτων των ηθοποιών

Σε μια οργισμένη δημοσίευση προχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των ηθοποιών και τις πολλές παραβιάσεις των εργασιακών τους δικαιωμάτων


Με οργισμένη ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας ζητά από τους ηθοποιούς να κάνουν καταγγελίες στο ΣΕΗ για απειλές, προσβλητικές συμπεριφορές, κακές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για να υπάρξει σεβασμός επιτέλους στα εργασιακά δικαιώματα των ηθοποιών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν ηθοποιοί στους θιάσους, τονίζοντας ότι καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία σε δύο περιστατικά. Το ένα στην Εύβοια, όπου ο δήμαρχος δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η παράσταση και το άλλο στην Καβάλα, όπου οι ηθοποιοί δέχτηκαν χυδαίες απειλές από τον εργοδότη τους.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:


«Λόγω της θέσης μου ως Προέδρου του ΣΕΗ, μου έρχονται πληροφορίες ότι συμβαίνουν απίθανα περιστατικά σε περιοδείες.. Σε περιοδεία στην Ευβοια δήμαρχος δεν άφησε θίασο να παίξει γιατί έκανε παράνομα μικρή αφισοκολληση, στην Καβαλα άλλος θίασος υφίσταται χυδαιες απειλές από ηθοποιό εργοδοτη γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλού δίνουν μόνο τα εκτός έδρας χωρίς μισθό, αλλού χωρίς πλήρη ενσημα, αλλού παίζουν χωρίς ρεπό 16 μερες και μάλιστα τραγωδια, αλλού έκαναν τζάμπα πρόβες για να παίξουν δήθεν 10 η 15 παραστάσεις και παίζουν μόνο 3 η 4!

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΣΕΗ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΣΕΗ ΔΥΝΑΤΟ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)