to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 26.03.2013

Οικονομία

Σπρώξε, σπρώξε: Πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα - βάσει των υποκαταστημάτων - ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς

Την πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα με βάση τον αριθμό των καταστημάτων του, που ξεπερνούν τα 1.660, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο ανήκει και η Eurobank, αποτελεί πλέον ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με ρεκόρ εξαγορών και συγχωνεύσεων.


Με βάση τα οικονομικά του μεγέθη ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Εθνική Τράπεζα, με το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου να ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ, χορηγήσεις δανείων 70 δισ. ευρώ και καταθέσεις άνω των 52 δισ. ευρώ με σύνολο εργαζομένων πάνω από 24.000.

Με την απόκτηση των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς ανεβάζει τον αριθμό των εξαγορών, συγχωνεύσεων και απορροφήσεων που έχει πραγματοποιήσει υπό την ηγεσία του Μιχάλη Σάλλα στο «τιμόνι» του ομίλου σε 15.

Ιστορικές και μεγάλες σε μέγεθος τράπεζες, όπως η ΕΤΒΑ που συνέβαλε σημαντικά στη σύγχρονη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (το υγιές κομμάτι της) εντάχθηκαν στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με άλλες μικρότερες αλλά δυναμικές ιδιωτικές ή δημόσιες τράπεζες, όπως η Xios Bank, η Τράπεζα Μακεδονίας- Θράκης και πρόσφατα η Geniki Bank από τον γαλλικό όμιλο της Societe Generale.

Επιπλέον ο όμιλος Πειραιώς έχει συμφωνήσει με τον πορτογαλικό όμιλο Millenium την εξαγορά της θυγατρικής του στην Ελλάδα, συναλλαγή που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, προσεγγίζοντας έτσι τα 1.900 καταστήματα στην Ελλάδα, υπερδιπλάσια από αυτά του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)