to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 30.09.2017

Κοινωνία

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ κάνει στάση στο Ηράκλειο Κρήτης! - Σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Δασκαλογιάννη

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Ηρακλείου «#1: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» είναι γεγονός και σήμερα, Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Δασκαλογιάννη θα φιλοξενήσει workshop, συζητήσεις και πολύ μουσική δίνοντας στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδο ψυχαγωγίας και προβληματισμού.


Το κάλεσμα:

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Ηρακλείου «#1: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» είναι γεγονός και στις 30 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Δασκαλογιάννη θα φιλοξενήσει workshop, συζητήσεις και πολύ μουσική δίνοντας στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδο ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με workshop, με τα τροχαία ατυχήματα ένα ζήτημα που απασχολεί την Κρήτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μια κατάσταση που έχει γίνει καθημερινότητα των κατοίκων της Κρήτης και που τη φετινή χρονιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μαζί μας θα είναι ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, καθώς και άνθρωποι από τα SOS Τροχαία, αλλά και η Ελένη Μαυρομμάτη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του Κρητικού οδηγού, να εξετάσουμε τις αιτίες που οδηγούν στην έξαρση των τροχαίων στην Κρήτη και να συζητήσουμε προτάσεις για την βελτίωση της οδηγικής παιδείας.

Στη συνέχεια θα συζητήσουμε με τον Νάσο Ηλιόπουλο, Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για τις εργασιακές σχέσεις και τις παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ για την προστασία των εργαζομένων και συνολικά την βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επίσης μαζί μας θα είναι ο Νίκος Κοκολάκης, Γραμματέας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο οποίος θα μας περιγράψει τις εργασιακές σχέσεις στον χώρο του τουρισμού, ένα εργασιακό περιβάλλον που απασχολεί χιλιάδες νέους στο Ηράκλειο.

Η βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικη μουσική. Η Ελλάδα συναντά την Τουρκία και το Ηράκλειο την Κερασούντα, σε μια βραδιά που θα μας ταξιδέψει σε εποχές περασμένες, οι ανάγκες όμως παραμένουν οι ίδιες. Σε αυτό το ταξίδι θα μας πάνε η Melza Burcu Ince, από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, μαζί με ρεμπέτες που έχουν καταξιωθεί στον κόσμο του Ηρακλείου ως μαέστροι του είδους. Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στην κιθάρα, ο Χρήστος Λιάτης στο μπουζούκι και ο Κώστας Μπαρτζώκας στο ακορντεόν και τον Βαγγέλη Κακουδάκη στον μπαγλαμά οι οποίοι συνθέτουν μια ρεμπέτικη κομπανία βγαλμένη από τις πιο όμορφες βραδιές στα ρακάδικα του Ηρακλείου!

Το 1ο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Ηρακλείου, λοιπόν, είναι γεγονός και προσεδαφίζεται στην πόλη του Ηρακλείου με μοναδικό στόχο να μείνει και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός, όπου η φωνή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συναντά τον πολιτισμό, την τέχνη, τη νεανική δημιουργία, την αλληλεγγύη, τη συλλογική ζωή και στέκεται απέναντι στη λογική του ατομικού δρόμου και στα πρότυπα της τυποποιημένης διασκέδασης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:00 "Οδηγική συμπεριφορά. Θέμα παιδείας και πολιτισμού"

- Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης

-Ελένη Μαυρομάτη, Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

20:00 "Εργατική πραγματικότητα στη Κρήτη και προστασία 

των εργαζομένων "

-Νάσος Ηλιόπουλος, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

-Νίκος Κοκολάκης, Γραμματέας Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουριστικών Επαγγελμάτων

22:00 Ρεμπέτικο γλέντι! 

-Melza Burcu Ince

-Γιώργος Χαλκιαδάκης

-Χρήστος Λιάτης

-Κώστας Μπαρτζώκας

-Βαγγέλης Κακουδάκης

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ είναι...

Το Sputnik είναι ένα νέο εγχείρημα, μία περιοδική έκδοση από νέους ανθρώπους για νέους ανθρώπους. Προχωράμε μαζί και σκεφτόμαστε διαφορετικά. Σκεφτόμαστε έξω από τα όρια που βάζουν τα κυρίαρχα πρότυπα στον πολιτισμό, στην πολιτική, στον αθλητισμό.

Απέναντι στον κίτρινο τύπο, τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, της διαπλοκής και της καφρίλας δεν γουστάρουμε τη show biz, δεν εμπνεόμαστε από φασίστες που φοράνε μοβ σακάκια σε βραδινές in εκπομπές και μιλάνε για εξωγήινους. Δεν μας αρέσουν τα πρωινάδικα και δεν γελάμε με τα αστεία του Άδωνι στο twitter. Xαλάει η αισθητική μας όταν το γυαλί δείχνει και καλά «δημοσιογράφους» με πορτοκαλί γυαλιά να κάθονται σε μεγάλες κόκκινες καρέκλες και να «επενδύουν» στον σεξισμό και το ρατσισμό θεωρώντας πως είναι αστείοι.

Να σπάσουμε τα όρια του κόσμου τους, να σκεφτούμε έξω από αυτόν. Να μιλήσουμε για την αλληλεγγύη που τους τελευταίους μήνες απλώνεται γύρω μας και σπάει τα κλειστά σύνορα και την Ευρώπη φρούριο, για τις γαμάτες γιαγιάδες της Λέσβου και για τα προσφυγόπουλα που με μια μπάλα στο χέρι δημιουργούν ζωή, γι αυτούς που στην Ειδομένη ψάχνουν για το αυτονόητο.

Για σένα που ψάχνεις να φτιάξεις κάτι όμορφο και δεν θέλεις να το κάνεις μόνος σου και δεν είσαι η ατομάρα που θεωρείς πως όλος ο κόσμος γυρνάει γύρω από εσένα.

Για σένα που στο σπίτι, στο σχολείο, στο Παν/μιο, στη δουλειά ψάχνεις ανάσες αξιοπρέπειας και δεν θέλεις άλλη μιζέρια και ελπίζεις, ναι ελπίζεις και καλά κάνεις και δεν παραδίδεσαι στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Σκεφτόμαστε λοιπόν «out of the box». Η ομάδα του ΣΠΟΥΤΝΙΚ ήρθε για να μείνει και έχει να σου πει πολλά.

Εμείς την ουτοπία την βλέπουμε χωρίς κιάλια κι αυτό το ταξίδι ακόμη κι αν είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι μπορούμε να το κάνουμε μαζί.

Καλώς ήλθατε στο ΣΠΟΥΤΝΙΚ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)