to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 07.03.2014

Κοινωνία

ΣΠΕΝ Σαμοθράκης: Τραγούδα εθνικιστικά ή μείνε νηστικός!

Καταγγελία από φαντάρους για... εθνικιστική έξαρση εκπαιδευτή σε μονάδα της Σαμοθράκης


Νέα καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την δράση των στελεχών στα ΣΠΕΝ (σσ Σχολεία Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων). Αυτή την φορά,  νεοσύλλεκτοι στην Σαμοθράκη οι οποίοι εκπαιδεύονταν στις εβδομάδες των ΣΠΕΝ ανέφεραν το εξής περιστατικό:

«Στέλεχος της μονάδας μας απειλούσε να βροντοφωνάζουμε εθνικιστικά συνθήματα και όταν υπήρξε κουβέντα μεταξύ συναδέλφων  γύρω από την απαγόρευση αυτών των συνθημάτων, μας φώναζε να τα λέμε πιο δυνατά. Μάλιστα μας απείλησε ότι δεν θα φύγει κανείς αν δεν τα φωνάξουν όλοι, ενώ μας είπε πως δε θα πάμε ούτε για φαγητό».

Πρόκειται για τον Υπολοχαγό Μάγκα, επιβλέποντα της εκπαίδευσης, ενώ επίσης ο Λοχαγός Ξεπαππάς έχει διατάξει τους ΕΠ.ΟΠ. να μας βάζουν να τραγουδάμε το «Μακεδονία», στο πλαίσιο της εθνικιστικής διαπαιδαγώγησης. Μια διαδικασία που συνήθως επιβλέπει ο Διοικητής, που νοιάζεται να το τραγουδάμε σωστά και δυνατά. Επιπλέον, στο τέλος της εκπαίδευσης μας βάζουν να κάνουμε παρέλαση μπροστά στο Διοικητήριο τραγουδώντας το. Άλλα γνωστά χιτ της εθνικιστικής και μιλιταριστικής προπαγάνδας που πρέπει να υπομένουμε είναι «Η Σημαία που Αγαπώ», αλλά και το «Της Κύπρου οι Ουρανοί είναι Γαλανοί».

Δε θα κρίνουμε εδώ την πρωτοτυπία των ασμάτων που αναγνωρίζουν διαφορετικούς χρωματισμούς στους ουρανούς των γειτονικών κρατών. Αλλά σίγουρα είναι καταδικαστέα η μισαλλοδοξία και ο επεκτατισμός που πλασάρεται μέσω των συγκεκριμένων ασμάτων, αντίστοιχα των οποίων συνόδεψαν τις εθνοκαθάρσεις των Βαλκανίων και τη δράση φασιστών πρόσφατα στο Κίεβο, στους «εκλεκτούς» ΝΑΖΙ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ που ανέλαβαν να κυβερνήσουν την Ουκρανία, στους οποίους πρόσφερε επίσημη διπλωματική αναγνώριση το ελληνικό ΥΠΕΞ.   Είναι ακραία εθνικιστικά άσματα, που εντάσσονται κατόπιν διαταγής του ΓΕΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία,  ακολουθώντας κάθε φορά τις προτεραιότητες της επίσημης αστικής πολιτικής, καλλιεργώντας το μίσος απέναντι σε κάθε γειτονικό λαό που κρίνεται ως επίσημος «εθνικός εχθρός». Δίπλα σε αυτά κολλάνε, κατόπιν πρωτοβουλίας των πιο ακραίων στοιχείων του μονίμου προσωπικού και με δικής τους πρωτοβουλία, αντίστοιχης υφής και πολιτικού προσανατολισμού ρατσιστικά και πολεμοκάπηλα άσματα. Αυτό ζούμε και στη Σαμοθράκη!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την πολλαπλή παραβίαση των διαταγών και του Στρατιωτικού Κανονισμού. Ο εν λόγω αξιωματικός εφάρμοσε τη ναζιστικής έμπνευσης συλλογική τιμωρία για ένα δήθεν ατομικό παράπτωμα. Παράνομα διέταξε να τραγουδήσουν τα απαγορευμένα εθνικιστικά άσματα, παράνομα έκρινε κολάσιμη την στάση των συναδέλφων που αντέδρασαν και τέλος, επίσης παράνομα, απείλησε ότι θα αφήσει όλους τους συναδέλφους νηστικούς. Συμπέρασμα: ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ=ΠΕΙΝΑΣ…

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στην διαδικασία της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων. Εθνικιστικοί θύλακες στο στρατό υπάρχουν, όπως επίσης και στελέχη-οπαδοί της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, καλοθελητές της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ , που καλοβλέπουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία. Άνθρωποι που εκπαιδεύουν τις φασιστικές λέσχες εφέδρων στην Ελλάδα ή τους πυρήνες της Χρυσής  Αυγής.

Αλήθεια τι έχει να πει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το νέο αυτό περιστατικό; Η νέα ηγεσία του ΓΕΣ; Μήπως αυτή την εκπαίδευση προωθούν για τους κληρωτούς φαντάρους; Στα πρότυπα του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ; Με την ενεργή συνεργασία των ακροδεξιών στελεχών, που για την ηγεσία δεν υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις;  

‘Ένα Στρατό-Φασιστική εφεδρεία στα χέρια των κυβερνήσεων και της εξουσίας του κεφαλαίου που θα μπορεί να αξιοποιείται απέναντι στον εχθρό λαό και τους δίκαιους αγώνες του.

Εμείς καλούμε τα κοινωνικά κινήματα να καταδικάσουν μαζικά και μαχητικά τις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις. Ένα κίνδυνος που εντείνεται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής συγκάλυψης και ενσωμάτωσης της ναζιστικής ατζέντας και των οπαδών της.» 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)