to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 10.01.2018

Πολιτική

Σπέκουλα των καναλιών με ξένα σφυροδρέπανα και λιβάνια

Σπέκουλα και παραπληροφόρηση σχετικά με πολυνομοσχέδιο κυριάρχησαν στα δελτία ειδήσεων. Οι φανατικοί «Μενουμευρωπαίοι» δημοσιογράφοι και αναλυτές, πολλοί εκ των οποίων συστηματικά απεργοσπάστες, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις σκηνές από τις παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ για να κάνουν αντιπολίτευση. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η περιοδεία Μητσοτάκη σε Πιερία και Πέλλα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του κόσμου και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Στο νομοσχέδιο υπερισχύουν τα θετικά και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα», επανέλαβε ο Ευ. Τσακαλώτος

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο, για το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. (αναλυτικά)



 

«Έγινε πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση ειδικά για τα εργασιακά όπου καταφέραμε πολλά»

«Καταφέραμε να περάσουμε μέτρα που στηρίζουν τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων» ανφέρει σε συνέντευξη στον ρ/σ REALFM και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. (αναλυτικά)


 

«Ακατανόητη η εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ, είχαν ενημερωθεί πλήρως για τη ρύθμιση»

Με «έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - Η Έφη Αχτσιόγλου δέχτηκε τα μέλη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της και, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών». (αναλυτικά)


 

«Έπεσαν οι μάσκες»: Να σκληρύνει το πλαίσιο για την απεργία προτείνει ΝΔ

Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την ταύτισή της με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και ζητεί επί τα χείρω αλλαγές στην διάταξη για την απεργία. (αναλυτικά)


 

«Με τους καναλάρχες δεν τα βάζετε εύκολα»: Το «ανενεργό μέλος της ΝΔ», πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Εξεταστική

Να καταθέσει ο Παύλος Πολάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης για το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας - Εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Γιάννης Πιερουτσάκος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2009. (αναλυτικά)


 

Απέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα,'Αλφα, Σκάι και Σταρ ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Φέραμε πιο κοντά την κεντρική εξουσία στη Θεσσαλονίκη και αλλάξαμε την ατζέντα

Τι απαντά ο Ν. Παππάς στα «Νέα»

Απάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, στο σημερινό δημοσίευμα των «Νέων»  για την αύξηση της απασχόλησης και των αμοιβών. (αναλυτικά)


 

«Ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω του υπολογιστή»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μίλησε στην ΕΡΤ και στην Πρωινή Γραμμή ανακοινώνοντας ότι οι προσωποποιημένες κάρτες για τους επιβάτες των ΜΜΜ της πρωτεύουσας θα εκδίδονται πλέον και ηλεκτρονικά. Την ηλεκτρονική διαδικασία θα μπορούν να ακολουθούν και οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης. (αναλυτικά)


 

«Αυξήσεις θα δουν 738.000 οικογένειες που λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα»

Η Θ. Φωτίου έκανε λόγο για μία νέα λογική και αρχιτεκτονική των οικογενειακών επιδομάτων. (αναλυτικά)


 

«Γελάσαμε και σήμερα»

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Σημαντική μείωση του επιτοκίου των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας του δημοσίου

Έντοκα με επιτόκιο 0,99% εξέδωσε το Δημόσιο που υπερκαλύφθηκε κατά 3,44 φορές. (αναλυτικά)


 

«Οι επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα»

Το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να έχει πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων χωρίς τη βοήθεια άλλων αποτελεί ένδειξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Ρολφ Στράουχ. (αναλυτικά)


 

Bloomberg: Η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων είναι χαμηλότερη από αυτή των ΗΠΑ

Τα ελληνικά ομόλογα είναι ακριβώς τόσο ασφαλή όσο και τα ομόλογα των ΗΠΑ, τουλάχιστον σύμφωνα με την αγορά ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο: «Η απόδοση των διετών ομολόγων των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη από αυτή των ελληνικών στο σημείο καμπής της κρίσης». (αναλυτικά)


 

Η σημαντική μείωση του ELA κατά 2,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. (αναλυτικά)


 

«Εκδιώχθηκε ο εργολάβος καθαριότητας και από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας»

«Διακόσιες πενήντα πέντε καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις εργασίας ανέλαβαν υπηρεσία σήμερα στον Ευαγγελισμό» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. (αναλυτικά)


 

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας οι «φακελάκηδες» γιατροί

Τη μάχη κατά των γιατρών που παίρνουν «φακελάκι» στη δημόσια νοσοκομεία ανοίγει για τα καλά το Υπουργείο Υγείας με τον νέο χρόνο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», στον πόλεμο κατά των «φακελάκηδων» γιατρών στα νοσοκομεία μπαίνουν και οι «Ράμπο» Υγείας του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ). (αναλυτικά)


 

Αξιοποιούνται τα «στρατιωτικά παραπήγματα» του 401 με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ένα μεγάλο έργο πολιτιστικού χαρακτήρα στο κέντρο της Αθήνας προχωρά με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση και αξιοποίηση τριών σημαντικών ιστορικών κτιρίων του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από την Περιφέρεια Αττικής, την Εκκλησία της Ελλάδος και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. (αναλυτικά)


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)