to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 10.08.2020

Διεθνή

Το SPD προτείνει τον Σολτς ως υποψήφιο για την καγκελαρία

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως προτάθηκε από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του ως ο υποψήφιός των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη χρονιά,


Οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες πρότειναν τον Όλαφ Σολτς, τον υπουργό Οικονομικών και γνωστότερο και δημοφιλέστερο πολιτικό τους, ως υποψήφιο για τη διαδοχή της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς, όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία θητεία της.

Η απόφαση σηματοδοτεί την επιστροφή του πρώην δημάρχου του Αμβούργου, ο οποίος είχε ηττηθεί πέρυσι στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος από δύο αουτσάιντερ της αριστερής πτέρυγας. Τώρα η Σάσκια Έσκεν και ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς πρότειναν τον άλλοτε αντίπαλό τους, που από τον Μάρτιο του 2018 είναι επίσης αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών.

«Τώρα είναι επίσημο», έγραψε ο 62χρονος Σολτς στο Twitter. «Η ηγεσία του κόμματος με όρισε ομόφωνα υποψήφιο για την καγκελαρία. Προσδοκώ μια διασκεδαστική, έντιμη και επιτυχημένη εκστρατεία».

Όμως ο Σολτς, τον οποίο η κρίση του κορονοϊού μετέτρεψε από έναν προσανατολισμένο στη λιτότητα φρουρό του δημόσιου κορβανά σε ανοιχτοχέρη ταμία αρμόδιο για μαζικές δαπάνες για την υγεία και την παροχή κινήτρων ώστε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να προστατευθεί στη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη πρόκληση.

Το κόμμα, το οποίο για δεκαετίες ανταγωνιζόταν με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ για την κυριαρχία στην πολιτική σκηνή, δεν έχει κερδίσει εθνικές εκλογές από το 2002 και τώρα βρίσκεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση, πίσω από τους συντηρητικούς και τους ανερχόμενους Πράσινους.

Μερικοί θεωρούν πως ο ένας από τους δύο επικεφαλής του κόμματος, ο Βάλτερ-Μπόργιανς, αναγνώρισε αυτή την πραγματικότητα χθες, Σάββατο, όταν αποδέχθηκε κάτι που άλλοτε θεωρούνταν κατάρα: ότι δίπλα στους Πράσινους, το κόμμα είναι ανοικτό να κυβερνήσει σε συνασπισμό με το Die Linke.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)