to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 06.06.2013

Διεθνή

SPD: Η Μέρκελ να πει την αλήθεια για το κόστος της ελληνικής διάσωσης

Η κυρία Μέρκελ έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Τώρα θα πρέπει να μας πει και πόσο θα κοστίσει αυτή η υπόσχεση. Η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί πριν από τις εκλογές», δήλωσε στην κάτω Βουλή Μπούντεσταγκ ο υπεύθυνος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική, Κάρστεν Σνάιντερ.


«Πυρά» κατά της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με αφορμή τη δημοσίευση της απολογιστικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα, ζητώντας από το Βερολίνο να πει την «αλήθεια» για την χώρα μας και για τον κίνδυνο οι Γερμανοί φορολογούμενοι να χάσουν μέρος των χρημάτων των πακέτων στήριξης.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο υπεύθυνος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική, Κάρστεν Σνάιντερ, κατηγόρησε την κ. Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ανεντιμότητα προς τους πολίτες ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σε ό,τι αφορά το πραγματικό κόστος της ελληνικής διάσωσης.

«Η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών δεν επιτρέπεται πλέον να αφήνουν τους πολίτες στο σκοτάδι, σε σχέση με το γεγονός ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας με συμμετοχή του δημόσιου τομέα. Η κυρία Μέρκελ έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Τώρα θα πρέπει να μας πει και πόσο θα κοστίσει αυτή η υπόσχεση. Η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί πριν από τις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σνάιντερ.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit», είχε επικρίνει την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την εισαγωγή του ευρώ και πρέπει να επανεπενδύσει ένα μέρος των κερδών της».

Παράλληλα, ο κ. Γκάμπριελ σημείωσε ότι «η λύση δεν είναι τα προγράμματα λιτότητας, αλλά η εφαρμογή μέτρων όπως αυτά που ελήφθησαν στην Γερμανία», αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)