to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 27.11.2014

πηγή: laconialive.gr

Κοινωνία

Σπάρτη: Απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα (φωτ.)

Απεργιακές συγκεντρώσεις και στην Σπάρτη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας


Μέρα γενικής, πανελλαδικής απεργίας η σημερινή και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στη Σπάρτη δύο συγκεντρώσεις, από εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ανέργους και συνταξιούχους.

Η μία διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του νομού στο πάρκο του ΟΤΕ, στις 10.30΄ το πρωί. Την ίδια ώρα λάμβανε χώρα και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, που έδωσε το “παρών” και στις δύοapergia 27-11 (10) συγκεντρώσεις, δήλωσε:“Ως δήμος συμμετέχουμε σε αυτές αγωνιστικές διεκδίκησεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν τις τύχες στα χέρια τους, ώστε να διεκδικήσουν και να κερδίσουν περισσότερα. Το μήνυμα που έρχεται αυτές τις μέρες δείχνει ότι η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν προσπαθούν να λύσουν προβλήματα των εργαζομένων, αλλά να τους εξοντώσουν, και γι’ αυτό απαιτούνται κινητοποιήσεις”.

Ο Γιώργος Καλομοίρης, μέλος της γενικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Λακωνίας, από την πλευρά του είπε πως δεν υπάρχει εξέλιξη χωρίς την apergia 27-11 (10)κινητοποίηση του κόσμου και κάλεσε τους εργαζομένους να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Εκτίμησε πως “η κυβέρνηση, η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εργοδοτικές οργανώσεις πιέζουν αυτές τις μέρες μέσα από τη γνωστή διαπραγμάτευση να παρθούν μέτρα που θα συμπιέζουν παραπέρα τους μισθούς, τις συντάξεις, που θα κάνουν ακόμα πιο ανυπόφορες τις συνθήκες ζωής. Ο λαός δεν πρέπει να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να οργανώσει την πάλη από τα σωματεία του, να τα κάνει μαζικά, να συζητήσει και να βρει δικές του μορφές αγώνα και να διεκδικήσει πράγματα που θα τον οδηγούν σε διέξοδο και όχι εντός των τοιχών του. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα”.

Ο τ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης σημείωσε πως “σήμερα είναι μία κρίσιμη ημέρα, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ηapergia 27-11 (13) τρόικα «άδειασε» την κυβέρνηση, απαιτώντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό. Δεν δικαιούται κανένας να μείνει απαθής και στον καναπέ του. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί είναι επικίνδυνη για τον ελλληνικό λαό και πρέπει να φύγει το συντομότερο μέσα από τις μαζικές διαδηλώσεις και αντιδράσεις του. Δεν θα φύγει με άλλους τρόπους και υπόγειες κινήσεις μα με τη δύναμη του λαού”.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας Παναγιώτης Κουμουνδούρος δήλωσε σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις πως “είναι πια συνείδηση στην κοινωνία ότι αυτά τα μέτρα και αυτή η πολιτική της κυβέρνησης έχει ισοπεδώσει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο δρόμο, γιατί τα νέα μέτρα που θα έρθουν θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια. Η μνημονιακή πολιτική σεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και η ίδια η κυβέρνηση”. Κάλεσε τέλος και εκείνος με τη σειρά του τους εργαζόμενους “να είναι σε επαγρύπνηση και σε συνεχή ενημέρωση, ενότητα και αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουν αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ που επιβάλλεται στο λαό μας και έχει τελικά στόχο το όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)