to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:22 | 15.11.2012

Κοινωνία

Σπάμε τους μεσάζοντες στην Πετρούπολη

Αγορά τροφίμων κατ' ευθείαν από τους παραγωγούς, στις 2 Δεκεμβρίου στην Πετρούπολη, στο πάρκινγκ θεάτρου Πέτρας, από την ομάδα "Χωρίς Μεσάζοντες".



Σπάμε τους μεσάζοντες στην Πετρούπολη ξανά!

Κάνουμε ηλεκτρονικά την παραγγελία μας στο νέο μας site: http://www.spame-petroupoli.gr/

Διαδίδουμε σε όλους τους Πετροπουλιώτες!

Δηλώνουμε εθελοντές! Αγοράζουμε χωρίς διαμεσολάβηση φακές και φασόλια Φαρσάλων στις 2 Δεκεμβρίου!

Ακολουθεί το κείμενο της συλλογικότητας:

Όλοι/ες μας έχουμε ακούσει ,συμμετάσχει ή και προμηθευτεί προϊόντα από δίκτυα που καταργούν την παρασιτική δράση των μεσαζόντων. Ακόμη και στην πόλη μας κάποιοι/ες από εμάς τολμήσαμε να πειραματιστούμε μέσω των δικτύων αυτών και προμηθευτήκαμε μαζί με άλλους/ες συμπολίτες/ισσες μας προϊόντα που ήταν απαλλαγμένα από το κόστος του μεσάζοντα. 

Στόχος μας ήταν - και παραμένει - να μπορούμε να προμηθευτούμε ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης σε τιμές που αντικατοπτρίζουν το μόχθο των παραγωγών, σε τιμές που σέβονται το πενιχρό εισόδημα του καταναλωτή. Οραματιζόμαστε τη δημιουργία συνεταιρισμών παραγωγών και καταναλωτών, που θα έχουν ως γνώμονα λειτουργίας τους την αλληλεγγύη και την αμοιβαία υποστήριξη, με σκοπό να γυρίσουμε σελίδα στις σχέσεις παραγωγής και κατανάλωσης που άλλοι επέλεξαν για εμάς. Θέλουμε να γίνουμε η θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει την ανασυγκρότηση της παραγωγής προς όφελος της κοινωνίας και θα απαντά στις πραγματικές μας ανάγκες. 

Σήμερα, που η φτώχεια και η εξαθλίωση χτυπά την πόρτα μας, είμαστε εδώ ακόμη μια φορά για να απαντήσουμε δυναμικά σε όσους/ες νομίζουν πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι έννοιες που χάνονται από την κοινωνία μας. Καλούμε όλους/ες εσάς να συνδιαμορφώσουμε και να συμμετέχουμε στο πανελλαδικό κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες", με σκοπό φέτος ακόμη περισσότερα προϊόντα να φτάσουν στη πόλη μας και να δώσουν το μήνυμα στο λαό της Πετρούπολης πως κανείς/καμία δεν θα μείνει μόνος του στη κρίση. Στο εγχείρημα μας δεν μπορούν να συμμετέχουν ρατσιστές και φασίστες. Η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά είναι εξ' ορισμού αντίθετες με τις σκέψεις και τις πρακτικές τους. 

Τα δίκτυα στα οποία βασιζόμαστε ήδη λειτουργούν και προμηθεύουν προϊόντα σε πόλεις ανά την Ελλάδα, με την ενεργή συμμετοχή σε αυτά των ίδιων των παραγωγών. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για την λειτουργία τους είναι και η δική σου συμμετοχή, καθώς η διανομή γίνεται με εθελοντική προσφορά των καταναλωτών. Μοιράζοντας την δουλειά που απαιτείται να γίνει, μπορεί ο καθένας μας, με τη διάθεση δυο ωρών το μήνα, να συμβάλει αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην παράκαμψη των μεσαζόντων. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι πηγή της δύναμης μας είναι το ότι είμαστε χιλιάδες και, αν όλοι/ες συμμετέχουμε ενεργά, είμαστε σε θέση να ελαχιστοποιήσουμε το φόρτο εργασίας που αναλογεί στον/ην καθένα/μία μας. Στη σκέψη μας είναι πως η αλληλεγγύη καθίσταται αποτελεσματικότερη όταν επιτελείται από όλους για όλους. 

Οι συνελεύσεις της ομάδας είναι ανοικτές, λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά και αντιιεραρχικά. Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα στοιχεία επικοινωνίας και έλα να δράσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, ενάντια σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο και η ελπίδα μας. 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)