to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 20.10.2017

Πολιτισμός

Σπάει τη σιωπή του ο Ταραντίνο σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Γουάινσταϊν

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε την Πέμπτη - σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το σκάνδαλο - σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που βαραίνουν τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο τελευταίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε τουλάχιστον 46 γυναίκες.


"Ντρέπομαι που δεν μίλησα για τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν ενώ ήξερα"

"Ήξερα αρκετά για να κάνω περισσότερα από όσα έκανα», εξομολογήθηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. «Δεν ήταν μόνο φήμες και κουτσομπολιό. Δεν το γνώριζα από δεύτερο χέρι.

Ήξερα ότι είχε κάνει μερικά από τα πράγματα αυτά. Εύχομαι να είχα αναλάβει ευθύνη γι' αυτά που είχα ακούσει. Αν το είχα κάνει τότε, θα έπρεπε να μην συνεργαστώ μαζί του".

 

Ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction και του Reservoir Dogs, αποκάλυψε ότι και η πρώην φίλη του, η ηθοποιός Μίρα Σορβίνο του είχε πει ότι ο Γουάινσταϊν την παρενόχλησε σεξουαλικά και τη θώπευσε.

«Απλώς έβαζα στο περιθώριο τα περιστατικά. Ό,τι κι αν πω τώρα θα ακουστεί σαν την πιο χάλια δικαιολογία. Όλοι όσοι ήταν κοντά στον Χάρβεϊ είχαν ακούσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα περιστατικά. Ήταν αδύνατον να μην το ακούσεις», συμπλήρωσε. «Το αντιμετώπισα σαν να ήταν ένας διευθυντής της δεκαετίας του '50 που κυνηγούσε τη γραμματέα του γύρω από το γραφείο, λες και αυτό ήταν εντάξει. Το φέρω ως βάρος αυτό τώρα».

Το 1995, η Μίρα Σορβίνο, σύντροφος εκείνο το διάστημα του Ταραντίνο, του είχε πει πως ο Γουάινσταϊν της είχε κάνει μασάζ με τη βία, πως την κυνήγησε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και πως εμφανίστηκε από το πουθενά ένα βράδυ στο σπίτι της.

«Ξεπέρασε τρομακτικά τα όρια», είπε ο Ταραντίνο, δηλώνοντας «σοκαρισμένος και τρομαγμένος» από τη συμπεριφορά του παραγωγού. Κι ύστερα άκουσε, όπως είπε, κι άλλες μαρτυρίες ηθοποιών για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους.

Και προσπαθώντας να επανορθώσει έστω και καθυστερημένα, τόνισε: «Καλώ όλους όσους γνωρίζουν περισσότερα να μην φοβούνται. Να μην κάνουμε μόνο δηλώσεις, αλλά να παραδεχτούμε πως υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.  Να υποσχεθούμε πως θα συμπεριφερθούμε καλύτερα στις αδελφές μας. Ό,τι ήταν πριν αποδεκτό, δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται από οποιονδήποτε με συγκεκριμένη συνείδηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)