to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 20.07.2018

Πολιτική

Σπ. Λυκούδης: Πρέπει να συγκροτηθεί στη χώρα μία μεγάλη δημοκρατική μεταρρυθμιστική παράταξη με αριστερά χαρακτηριστικά

Την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί στη χώρα μία μεγάλη δημοκρατική μεταρρυθμιστική παράταξη, με αριστερά χαρακτηριστικά, εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, προσθέτοντας πως «όσο αυτή δεν δημιουργείται ή όσο δυσκολεύεται -και τώρα τελευταία έχει δυσκολευτεί πολύ από ό,τι ξέρετε με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ -αυτό θα μένει ως ζητούμενο. Εγώ προς τα εκεί βαδίζω και αυτό παλεύω».


Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία τέτοια παράταξη, ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Με την πολιτική φυσιογνωμία που έχει και την πολιτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να συναντηθεί με μία τέτοια μεγάλη, δημοκρατική, μεταρρυθμιστική παράταξη. Δεν είναι θέμα, δηλαδή, όλων των υπολοίπων, είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία λέει ότι "εμείς είμαστε μία αντισυστημική, ριζοσπαστική Αριστερά που δεν έχουμε σχέση με το ευρύτερο κεντροαριστερό ρεύμα". Έτσι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ο ίδιος, νομίζω, ότι έτσι όπως είναι σήμερα αυτοαποκλείεται. Τώρα, αν γίνουν μεγάλες τομές, μεγάλες ανατροπές στη φυσιογνωμία του και στην πολιτική του, αλλάζουν τα πράγματα. Τέτοιες, όμως, μεγάλες ανατροπές ας μη συγχέονται με την υποχρεωτική σημερινή "ρεαλιστικοποίησή" του λόγω κυβερνητικών ευθυνών».

Ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς και συνεργαζόμενος με το Ποτάμι αρνήθηκε να σχολιάσει τη ανοιχτή διαφωνία του Γρηγόρη Ψαριανού με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση για το Ποτάμι και αυτό είναι αλήθεια. «Είχα εδώ και πάρα πολύ καιρό προβλέψει και είχα πει του Σταύρου Θεοδωράκη ότι μερικά ζητήματα πρέπει να τα προσέξει και να κινηθεί με μεγαλύτερη προσοχή. Αυτές είναι αδυναμίες και δυσκολίες των μικρών πολιτικών σχηματισμών» ανέφερε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)