to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 29.06.2013

Πολιτική

Σπ. Λυκούδης: Δεν έπρεπε να φύγουμε από την κυβέρνηση

Δεν έχουν καταλήξει στη ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ορθότητα της απόφασης να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.


Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, τόνισε πως "η αποχώρηση από την κυβέρνηση ήταν λάθος επιλογή, σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο".

Πάντως ο κύριος Λυκούδης, σύμφωνα με το MEGA, κράτησε χαμηλούς τόνους, όπως ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, ώστε να αποφύγει η ΔΗΜΑΡ την εσωστρέφεια. Ο Φώτης Κουβέλης έσποευσε πάντως να ευχαριστήσει τον γραμματέα του κόμματος που την τελευταία εβδομάδα κράτησε το στόμα του κλειστό!

Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.

«Ο πρωθυπουργός όχι απλώς ερήμην των άλλων, αλλά ερήμην και των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων του, και μάλιστα παρά τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεση των εταίρων, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μόνο με τους υπουργούς της ΝΔ και να κλείνει εν μια νυκτί την ΕΡΤ. Με αυταρχισμό, όμως, δεν προωθείς μεταρρύθμιση. Προκαλείς απορρύθμιση» είπε, ενώ έστρεψε τη κριτική του εμμέσως πλήν σαφώς και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να τον κατονομάσει, για επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος και ανέφερε: «Είχα, βεβαίως, την απορία, ποιος διακινεί την υπόγεια προπαγάνδα, ότι την ώρα της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την ΕΡΤ, δήθεν έγινε συζήτηση για τον ανασχηματισμό και αντιπροεδρίες; Τώρα δεν έχουμε καμία απορία. Ούτε κανείς άλλος στην Ελλάδα έχει απορία. Όλα διευκρινίστηκαν απολύτως μετά τον ανασχηματισμό».

«Ό,τι λέγαμε στις 11 Ιουνίου, λέμε και τώρα. Ανοίξτε τώρα την ΕΡΤ. Να την αλλάξουμε, να την εκσυγχρονίσουμε, να την επαναφέρουμε στην αποστολή της, αλλά όλα αυτά θα γίνουν με τη δημόσια τηλεόραση ανοικτή. Μεταρρύθμιση με δημοκρατία και διαφάνεια. Στο φως της μέρας» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και επισήμανε ότι με τη στήριξη και τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν «εκχωρήθηκε η αυτονομία του κόμματος ούτε στον κ. Σαμαρά, ούτε στον κ. Βενιζέλο και στα κόμματά τους», αλλά αναζητούσε τον κοινό πολιτικό τόπο.

Ειδικότερα, για την απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι οι ευθύνες της ρήξης πρέπει να αναζητηθούν αλλού, καθώς «η ουσία βρίσκεται συνολικά στον τρόπο που λειτούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση και το ζητημα της ΕΡΤ είναι η κορυφή του παγόβουνου».

«Δεν πρέπει να ερμηνεύεται μεμονωμένα και αποκομμένα από ένα γενικότερο περιβάλλον σωρευτικά επαναλαμβανόμενων περιστατικών μονοκομματικής αυθαιρεσίας».

Πηγή: alterthess.gr 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)