to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 09.11.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Δεν είναι απάντηση η... διάσταση του ζεύγους Μητσοτάκη για την απουσία των offshore από το «πόθεν έσχες»

Οποιοσδήποτε σκοπίμως παραλείπει να δηλώσει κάτι, μπορεί να έρχεται εκ των υστέρων και να πει «εκείνη την περίοδο ήμουν σε διάσταση», είναι ένα ζήτημα που οφείλουμε να εξετάσουμε και ρυθμίσουμε, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά, αναφερόμενος στην μη δήλωση περιουσιακών στοιχείων της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο «πόθεν έσχες» του αρχηγού της ΝΔ.


Σχολιάζοντας την απουσία περιουσιακών στοιχείων της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι από το «πόθεν έσχες» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό το φως των αποκαλύψεων για την off-shore στα νησιά Κέιμαν που περιλαμβάνεται στα Paradise Papers, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι η κατάσταση διάστασης στην οποία το ζευγάρι υποστηρίζει ότι βρισκόταν την εν λόγω περίοδο δεν είναι ικανοποιητική απάντηση.
 
«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να δηλώνονται, διαφορετικά, με μία εικονική διάσταση ... καταδολιεύεται ο νόμος και μπορεί ο οποιοσδήποτε που σκοπίμως παραλείπει να δηλώσει κάτι, να έρχεται εκ των υστέρων και να πει ότι "εκείνη την περίοδο ήμουν σε διάσταση"».
 
«Με αυτό τον τρόπο, όλη η προσπάθεια ελέγχου και αποτύπωσης άδηλων πόρων καταστρατηγείται. Υπάρχει ένα ζήτημα που οφείλουμε να εξετάσουμε και να ρυθμίσουμε», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
 
Σημειώνεται ότι θέμα αλλαγής του «πόθεν έσχες» βουλευτών έθεσε μέσω του 105,5 Στο Κόκκινο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι περιμένει να βγουν στην επιφάνεια ονόματα βουλευτών με μακρά θητεία που πλούτισαν αδικαιολόγητα με βάση τους μισθούς τους.
 
Μέσα στο «σπίτι» του κ. Μητσοτάκη υπάρχει προφανώς εμπλοκή με την off-shore της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εκτίμησε χτες στον 105,5 Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)