to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 07.01.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σπ. Δανέλλης: Θα υπερψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς κανέναν συμψηφισμό (ηχητικό)

Άλλο θέμα το μέλλον της κυβέρνησης και άλλο η Συνθήκη των Πρεσπών, δεν συμψηφίζουμε και δεν βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις, θα υπερψηφίσουμε, είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης «Στο Κόκκινο» και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


«Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι αυτό που λέμε το εννοούμε ... δεν κάνουμε συμψηφισμούς ή στρεψοδικίες. Με γνώμονα την συνείδησή μας, το εθνικό συμφέρον και τις αρχές μας ψηφίζουμε» στο Ποτάμι, είπε ο κ. Δανέλλης, αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είπε χαρακτηριστικά για άλλες ψηφοφορίες «από εμάς σώθηκε η παρτίδα με πάρα πολλά και πολύ κρίσιμα νομοσχέδια που είχαν να κάνουν με δικαιώματα πολιτών και δικαιώματα του ανθρώπου».

*ΑΚΟΥΣΤΕ: Ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπύρου Δανέλλη «Στο Κόκκινο» και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, «το μεγάλο εθνικό θέμα, η διευθέτηση ενός άγους που δημιουργήθηκε επί Νέας Δημοκρατίας (και από τον "μοιραίο" υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, που εγκλωβίστηκε η χώρα για 27 χρόνια πληρώνοντας τεράστιο κόστος, για ένα μη πρόβλημα που εμείς καταστήσαμε τεράστιο πρόβλημα) ήρθε η ώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών που υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα να κλείσει αυτό το μέτωπο και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά μέτωπα, που προβάλλουν πάλι αδυσώπητα και με μεγάλη ένταση, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου», υπογράμμισε ο κ. Δανέλλης.
 
«Σταθεροί σε αυτά που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, εμείς (σ.τ.σ. στο Ποτάμι) θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», ξεκαθάρισε, για να διευκρινίσει ότι αυτό αφορά «τους τέσσερις», δηλαδή τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, τον αντιπρόεδρο Γ. Μαυρωτά, τον Σπ. Λυκούδη και τον ίδιο. «Οι πρόσφατες τροπολογίες που κατατέθηκαν θα υπερψηφιστούν όπως φαίνεται από την Βουλή των Σκοπίων τις επόμενες ημέρες, διώχνουν» όπως εκτίμησε «κάθε υπόνοια σε όποιον καλόπιστο θεωρούσε ότι υπάρχουν ίσως ζητήματα που στο μέλλον μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα αλυτρωτισμού».
 
«Εμείς δεν συμψηφίζουμε», επανέλαβε ο κ. Δανέλλης σχολιάζοντας δηλώσεις άλλων στελεχών σε σχέση με ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, «η άποψη και απόφαση του Ποταμιού ήταν πάντα ότι δεν συμψηφίζουμε. Άλλο θέμα ποιο θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης ... και άλλο η Συνθήκη των Πρεσπών. Εμείς δεν συμψηφίζουμε και δεν βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις, θα επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες που είναι πολύ κρίσιμες και ο καθένας θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του σύμφωνα με την συνείδησή του».
 
«Νομίζω ναι» ήταν εξάλλου η απάντησή του στην ερώτηση εάν η Συμφωνία «περνάει» από την ελληνική Βουλή. «Είναι κρίσιμη και καθοριστική η στάση του Ποταμιού, κάποιες φορές δεν σε ρωτάει η Ιστορία ... έτσι γράφεται ... πολλές φορές έρχονται έτσι τα πράγματα που ο καθένας μας νιώθει να βαρύνει η πλάτη του από ευθύνες που ίσως δεν αναλογούσαν στο δικό του το ανάστημα και την δική του εντολή. Είναι τραγικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ τοκίζουν στο να χαϊδεύουν αυτιά, στον εθνικισμό και όχι στον ορθό λόγο και το πραγματικό συμφέρον. Νομίζω ότι τα οφέλη τους δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμα και θα το βρουν μπροστά τους πολύ άσχημα. Αλλά το θέμα είναι ποιο είναι το εθνικό συμφέρον, ποιο θα είναι το αύριο αυτού του τόπου και αυτής της κοινωνίας».

Όσον αφορά τον χρόνο της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να τελειώνουμε, να κλείνει αυτή η ιστορία. Η ζωή δεν περιμένει, είμαστε σε περίοδο αυξημένων αναταραχών και αβεβαιότητας στο παγκόσμιο στερέωμα. Όλες αυτές οι εκκρεμότητες μας φορτώνουν με ευθύνες και αρνητική προσέγγιση από τους εταίρους μας και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ χρόνια τώρα. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διατηρούμε μία τέτοια εκκρεμότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)