to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 10.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σπ. Δανέλλης: Όσοι πίστεψαν στο Ποτάμι δεν μπορούν να συστρατευτούν με τη συντήρηση και τη Δεξιά

Κάποιους από εμάς, τα στελέχη, τους ψηφοφόρους, τους φίλους του Ποταμιού, ίσως, δεν θα τους αφορά αυτή η υπόθεση, το τετελεσμένο της προεπιλογής στροφής προς τα δεξιά


Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε εάν θα είναι πραγματικά αυτόνομη η κάθοδος του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές ή θα δυναμιτιστεί από μία δεξιά στροφή που κάποια στελέχη δεν τα αφορά και δεν πείθει τους προοδευτικούς πολίτες να συστρατευτούν με την συντήρηση, είπε ο βουλευτής του Σπ. Δανέλλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.
 
«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτήρισε ο ίδιος μία αλλαγή στάσης στο Μακεδονικό με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ. «Η αλλαγή κλίματος τις τελευταίες ημέρες είναι ένα κατασκευασμα "πολιορκητικός κριός" για κλιμάκωση της πίεσης ... στο Ποτάμι, που έχει εκφραστεί θετικά για την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι υποκύπτουν στις πιέσεις, αλλά οι χθεσινές δηλώσεις Θεοδωράκη στην Θεσσαλονίκη ξεκαθαρίζουν το τοπίο», όπως εκτίμησε.
 

Σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφερόταν σε επαφές Μητσοτάκη-Θεοδωράκη για μετεκλογική συνεργασία στην βάση της καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης επανέλαβε ότι «στην Θεσσαλονίκη ο κ. Θεοδωράκης ήταν ξεκάθαρος ότι το Ποτάμι ... κόντρα στους καιρούς και τις σειρήνες της δημαγωγίας ... δεν θα διαφοροποιήσει αυτό που θεωρεί χρήσιμο για την πατρίδα και τον τόπο».

«Η άποψη της πλειοψηφίας του συνεδρίου», θύμισε, «είναι ότι το κόμμα κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να συνεργαστεί -αν μπει στην Βουλή- με την ΝΔ, προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ μειοψήφισα, η άποψή μου είναι πολύ διαφορετική, το Ποτάμι δεν μπορεί παρά, ως προοδευτικό κόμμα, να αναζητήσει σύμπραξη με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, σε ένα τσουνάμι ζητημάτων, στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης».

«Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξέρουμε εάν η "αυτόνομη κάθοδος" είναι όντως αυτόνομη κάθοδος, ή δυναμιτίζεται από μία προεπιλογή στροφής προς τα δεξιά. Κάποιους από εμάς τα στελέχη, τους ψηφοφόρους, τους φίλους του Ποταμιού, ίσως, δεν θα τους αφορά αυτή η υπόθεση, αυτό το τετελεσμένο.

Η δημοσκοπική αποτυχία του Ποταμιού ως τώρα να κατοχυρώσει ποσοστά που να το οδηγούν εντός Βουλής, κατά τον ίδιο, οφείλεται «κυρίως στο ότι δεν θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία, ό,τι κάνουμε τείνει στην καταγραφή μας σε ένα στρατόπεδο που δεν αναφερόμαστε πολιτικά ... οι πολίτες που πίστεψαν στην χρησιμότητα του Ποταμιού δεν μπορούν να συστρατευτούν στο γήπεδο της συντήρησης, της Δεξιάς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)