to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:57 | 04.03.2015

πηγή: sport-fm.gr

Αθλητισμός

Σούπερ Λιγκ: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες του Σαββατοκύριακου (ενημέρωση)

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα αρχίσει και πάλι, ωστόσο τα παιχνίδια της το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όπως έκανε γνωστό ο Σταύρος Κοντονής


Τελευταία ενημέρωση 18:08 Την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ωστόσο τόνισε ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.  

Επίσης, τόνισε ότι «από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο», ενώ προσέθεσε ότι από τη νέα σεζόν «κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα (σ.σ. ηλεκτρονικό εισιτήριο) με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης:

Σταύρος Κοντονής (υφυπουργός αθλητισμού):

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο. Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση για τους αγώνες.''

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα την εξετάσουμε και για την επόμενη Κυριακή. Ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δύο Κυριακές.

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη βίας, κάποια που θα πρέπει να εφαρμοστούν αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά γιατί χρειάζονται αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. 

Τα άμεσα μέτρα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής.

Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές. Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, π.χ. με τις αναρτήσεις πανό, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. 

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και προπαντός με αποφασιστικότητα. Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα βρει το παιδί του σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα».

Για το αν τα μέτρα ισχύουν και για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού: «Η απόφαση αφορά τη Super League. Για τους αγώνες του Κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση. Όμως και γι’ αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε. 

Να περιμένετε οδηγίες που θα λάβουν από την ΕΠΟ όλοι οι διαιτητές προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες».

Για τη στάση των παραγόντων: «Δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους. Κρίνω τη συνολική στάση των διοργανωτριών αρχών σε όλα τα πρωταθλήματα. Ελπίζουμε όλοι να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολλών».

Για τη συνάντηση που θα έχει με την UEFA: «Θα θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους και πιστεύω πως θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την πάταξη της βίας». 

Λίγο νωρίτερα, εξερχόμενοι της συζήτησης με τον υφυπουργό, δηλώσεις έκαναν και οι πρόεδροι των ΕΠΟ, Σούπερ και Φούτμπολ Λιγκ κάνοντας λόγο για απόφαση που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, ωστόσο ο κ.Κοντονής την δημοσίευσε την Τετάρτη.

Γκιρτζίκης (πρόεδρος ΕΠΟ):

«Δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ο κ. Υπουργός θα πει αυτό που είναι να πει την Πέμπτη το πρωί. Θα πει εκείνος αυτό που θα αποφασίσει. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση μαζί του, αναλύσαμε πάρα πολλά θέματα που θα τεθούν σε ισχύ κάποια τις αμέσως επόμενες μέρες και κάποια άλλα στο τέλος της περιόδου. Νομίζω πως είμαστε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της βίας, που είναι και το ζητούμενο. Όλα όσα ελέχθησαν στηρίζονται στη λογική να μη συμβούν ξανά αυτά που συνέβησαν σε αγώνες». 

Μποροβήλος (πρόεδρος Σούπερ Λιγκ):

«Θα ανακοινώσει ο κ. υπουργός την απόφασή του. Όποια στιγμή κρίνει κι αφού συνεργαστεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προφανώς και με τον πρωθυπουργό, θα ανακοινώσει την απόφασή του. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Ζήτησε άμεσα μέτρα για τη χρονιά και την τροποποίηση των κανονισμών. Θα δοθούν και οι κατάλληλες οδηγίες και στους διαιτητές, ώστε αν έχουμε συγκεκριμένα περιστατικά να έχουμε διακοπή αγώνα. 

Καλώ τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τα νέα μέτρα θα έχουν επιπτώσεις για τις ομάδες. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή γήπεδα. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον υπουργό. Δεν τελειώνουν όλα σε μια δίωρη σύσκεψη, ούτε σε δύο επισκέψεις στον υπουργό. 

Ο υπουργός είναι ανοιχτός και θέλει να εργαστεί μαζί μας ώστε να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Οι τελευταίες αγωνιστικές είναι και πιο επικίνδυνες. Το πρώτιστο θέμα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η βία, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τα άλλα προβλήματα του ποδοσφαίρου». 

Καλογιάννης (πρόεδρος Φούτμπολ Λιγκ):

«Μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για το πρόβλημα της βίας. Το τι θα αποφασιστεί είναι θέμα του υπουργού. Δεν έχουμε λάβει κάποια διαβεβαίωση για το τι θα συμβεί. Τα μέτρα που θα ληφθούν για να τελειώσει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα, θα τα ανακοινώσει η ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Το μόνο που έχω να πω στους φιλάθλους είναι να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, ειδάλλως δεν θα ξαναδούμε πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θα είναι για το καλό όλων τα μέτρα αυτά, για το καλό των φιλάθλων και των ομάδων. Οι παράγοντες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα θα έχουμε αποτελέσματα».

Νωρίτερα:

Η συνάντηση των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σταύρο Κοντονή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αλλά η κρίσιμη απόφαση δεν έγινε γνωστή. Αυτή –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόκειται να ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης από τον υφυπουργό Αθλητισμού. 

Η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου και του ομολόγου τους στη Football League, Σπύρος Καλογιάννη είχε διάρκεια για περίπου δύο ώρες. Όπως επεσήμαναν και οι τρεις άνδρες σε δηλώσεις τους στον Τύπο κατά την έξοδό τους το κλίμα ήταν καλό. 

Ωστόσο, όλοι τους επεσήμαναν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καμία... ένδειξη για τις προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού. 

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Γκιρτζίκης είπε: «Δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ο κ. Υπουργός θα πει αυτό που είναι να πει την Πέμπτη το πρωί. Θα πει εκείνος αυτό που θα αποφασίσει. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση μαζί του, αναλύσαμε πάρα πολλά θέματα που θα τεθούν σε ισχύ κάποια τις αμέσως επόμενες μέρες και κάποια άλλα στο τέλος της περιόδου. Νομίζω πως είμαστε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της βίας, που είναι και το ζητούμενο. Όλα όσα ελέχθησαν στηρίζονται στη λογική να μη συμβούν ξανά αυτά που συνέβησαν σε αγώνες». 

Με τη σειρά του, ο κ. Μποροβήλος ανέφερε: «Θα ανακοινώσει ο κ. υπουργός την απόφασή του. Όποια στιγμή κρίνει κι αφού συνεργαστεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προφανώς και με τον πρωθυπουργό, θα ανακοινώσει την απόφασή του. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Ζήτησε άμεσα μέτρα για τη χρονιά και την τροποποίηση των κανονισμών. Θα δοθούν και οι κατάλληλες οδηγίες και στους διαιτητές, ώστε αν έχουμε συγκεκριμένα περιστατικά να έχουμε διακοπή αγώνα. Καλώ τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τα νέα μέτρα θα έχουν επιπτώσεις για τις ομάδες. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή γήπεδα. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον υπουργό. Δεν τελειώνουν όλα σε μια δίωρη σύσκεψη, ούτε σε δύο επισκέψεις στον υπουργό. Ο υπουργός είναι ανοιχτός και θέλει να εργαστεί μαζί μας ώστε να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Οι τελευταίες αγωνιστικές είναι και πιο επικίνδυνες. Το πρώτιστο θέμα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η βία, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τα άλλα προβλήματα του ποδοσφαίρου». 

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο υπουργός με τους κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζο, είπε: «Κάθε συνάντηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το να μιλάς με παράγοντες των ΠΑΕ είναι καλό. Πιστεύω πως θα συνεχιστεί αυτό. Ο υπουργός θέλει να ακούει τον κόσμο. Αυτό βοηθά στο να πέσουν και οι τόνοι. Νομίζω πως όλα αυτά βοηθούν στο να εκτονωθούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί». 

Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης τόνισε: «Μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για το πρόβλημα της βίας. Το τι θα αποφασιστεί είναι θέμα του υπουργού. Δεν έχουμε λάβει κάποια διαβεβαίωση για το τι θα συμβεί. Τα μέτρα που θα ληφθούν για να τελειώσει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα, θα τα ανακοινώσει η ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης. Το μόνο που έχω να πω στους φιλάθλους είναι να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, ειδάλλως δεν θα ξαναδούμε πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θα είναι για το καλό όλων τα μέτρα αυτά, για το καλό των φιλάθλων και των ομάδων. Οι παράγοντες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα θα έχουμε αποτελέσματα». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)