to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 28.12.2015

Αθλητισμός

Σούπερ έκπληξη: Στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ο Φάρος Κερατσινίου, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ! (βίντεο)

Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε τη σούπερ έκπληξη της χρονιάς, νικώντας με 69-65 τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό!


Παράλληλα, με την εκπληκτική επιτυχία του ο Φάρος έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα παίξει σε τελικό και προέρχεται από μικρότερη κατηγορία.

Πριν από την εξαιρετική ομάδα του Κερατσινίου, που έχει δομηθεί για να παίζει από τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α1, είχαν προηγηθεί ο Πανελλήνιος την περίοδο 1986-1987 και το Ρέθυμνο τη σεζόν 2006-2007. 

Ήταν ματς με ξεκάθαρο φαβορί κι αουτσάιντερ. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά όταν μία ομάδα της Α2 τίθεται αντιμέτωπη με μία εκ των πιο ιστορικών της μεγάλης κατηγορίας. Ακόμα κι αν η πρώτη είναι αήττητη φέτος! Ο Φάρος, λοιπόν, ήταν το αουτσάιντερ, ο ΠΑΟΚ το φαβορί, ωστόσο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς, με τον Μανώλη Παπαμακάριο να μετράει 3/3 τρίποντα για το 11-8. Οι φιλοξενούμενοι έμεναν κοντά στο σκορ με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ωστόσο ο Φάρος έβρισκε λύσεις (13-8 στο 7') και με τρίποντο του Μάριου Μπατή προηγήθηκε με 16-11 στο 9'. Εν τέλει η πρώτη περίοδο ολοκληρώθηκε με 18-14.

Το δεύτερο δεκάλεπο ξεκίνησε με τον Μανώλη Παπαμακάριο να ευστοχεί σε νέο τρίποντο, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από τον Μάρκοβιτς (21-18). Εν συνεχεία ο Τσόχλας με τρίποντο έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (23-24, 14') ο Φάρος, όμως, απάντησε άμεσα και με σερί 6-0 πήρε ξανά το προβάδισμα (29-24, 15'). Τελικά οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-31. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά και το κοινό που είχε γεμίσει ασφυχτικά το κλειστό του Κερατσινίου δεν σταματούσε το... τραγούδι!

Κανείς θα περίμενε πως ο ΠΑΟΚ θα μπει στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να... καθαρίσει το ματς. Κι όμως! Συνέβη το ακριβώς αντίθετο! Ο Φάρος ξεκίνησε εντυπωσιακά (39-33 στο 22') κι εν συνεχεία ανέβασε κι άλλο την υπέρ του διαφορά (45-37 στο 25') με δύο καρφώματα του Γάιου Σκορδίλη και με τον Καράμπουλα να σκοράρει με... κάθε τρόπο! Σ' εκείνο το σημείο ζεστάθηκε ο Κώστας Βασιλειάδης, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν κάποιες μπάλες, καθώς πίεσαν σε όλο το γήπεδο κι έτσι το σκορ έγινε 47-46 (29'). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Φάρο μπροστά στο με 51-48.

Τα πάντα κρίθηκαν στην 4η περίοδο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ (51-55) με τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει γυρίσει το ματς με το κοντό σχήμα που δοκίμαστε (σ.σ. ο Δέδας ως τεσσάρι). Ο Φάρος, όμως, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κατάφερε να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ (56-55) με τρίποντο από τον Μάριο Μπατή! Ο ΠΑΟΚ απάντησε (56-57), ωστόσο ο Μπατής ήταν ξανά εκεί για να κάνει το 59-57 με νέο σουτ τριών πόντων και να κλέψει τη μπάλα από τον Χάτσερ. Ο Φάρος έβγαλε τις επόμενες άμυνες κι η διαφορά ανέβηκε στους 5 πόντους (62-57). Ο «Δικέφαλος» δεν τα παράτησε και το φινάλε εξελίχθηκε σε... θρίλερ, καθώς ο Κώστας Βασιλειάδης μείωσε σε 62-61 στα -1'21'' και στα -58'' ο Δέδας έκανε το 62-62. Στη συνέχεια ο Παπαμακάριος έκανε το 65-62 με τρεις βολές και 37 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ακολούθησε 1/2 από τον Big Sofo (65-63), 2/2 από τον Παπαμακάριο (67-65) κι ένα καλάθι από τον Χάτσερ για το 67-65.

Το... θρίλερ συνεχίστηκε και στα τελευταία 6.9 δευτερόλεπτα. Ο Κομποδιας με δύο βολές έκανε ο 69-65 κι ο Φάρος έγραψε ιστορία!

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65

1_gaxehwfm

____________________________________________________________________________________

 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έβγαλε απίστευτο πάθος και παράλληλα ήταν εξαιρετικά διαβασμένος! Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε το τέλειο ματς στο τακτικό κομμάτι, περιόρισε τον ΠΑΟΚ σε τεράστιο βαθμό και βρίσκοντας λύση στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να φτάσει στην ιστορική νίκη-πρόκριση!

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μανώλης Παπαμακάριος. Έβαλε 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε όλες τις καθοριστικές άμυνες και στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν εκεί για να ευστοχήσει στις κρισιμες βολές. Αλάνθαστος, με την εμπειρία του να κάνει τη διαφορά στο παρκέ!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γουίλιαμ Χάτσερ. Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν πήρε το σκορ που περίμενε από τον Χάτσερ, με τον τελευταίο να μην βοηθάει στο ελάχιστο την ομάδα του.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Φάρος βρέθηκε στο +8 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου (45-37), ωστόσο ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 51-55 στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Πολλοί πίστεψαν πως σ' εκείνο το σημείο θα κριθεί το ματς, οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν και πέρασαν ξανά μπροστά (59-57)! Δεν το έβαλαν κάτω, δεν λύγισαν και στο τέλος... δικαιώθηκαν!

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Φάρος κρατάει τα πάντα! Τη σπουδαία και ιστορική νίκη-πρόκριση, την εξαιρετική αγωνιστική του παρουσία, αλλά και τον κόσμο του, ο οποίος γέμισε τον κλειστό του Κερατσινίου κι έζησε μοναδικές στιγμές. Ο ΠΑΟΚ δεν κρατάει απολύτως τίποτα. Απέτυχε.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ πετάει τα πάντα. Ο «Δικέφαλος» έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί ξανά σε τελικό έπειτα από πολλά χρόνια. Όσο για το Φάρο; Δεν πρόκειται να πετάξει απολύτως τίποτα. Τα πάντα θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό όσων έζησαν το ιστορικό αυτό ματς.

 

(πηγή: gazzetta.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)