to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 11.06.2020

Πολιτική

Σοβαρή καταγγελία ΚΚΕ κατά Κικίλια: Φραστική επίθεση κατά του πρόεδρου της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου

«Για απαράδεκτη συμπεριφορά ενάντια στον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου» καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη τις προηγούμενες ημέρες του υπουργού σε Πάτμο και Λέρο.


Στην καταγγελία της η ΤΕ αναφέρει τα εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Πάτμο και Λέρο ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δομές Υγείας αντί να ακούσει και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί, αυτός επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο  των γιατρών της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου που, ως όφειλε, προσπάθησε  να του θέσει τα αιτήματα των υγειονομικών που βρίσκονται στα νησιά. Αιτήματα που είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν άμεσα για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από τις τεράστιες ελλείψεις και τον κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

Αντί λοιπόν ο υπουργός να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις, κατέφυγε σε απαράδεκτες εκφράσεις ενάντια στον πρόεδρο των γιατρών όπως "εμείς θα τα πούμε έξω", "εσύ μου έκανες άσχημη εντύπωση από την αρχή γιατί μιλάς συνδικαλιστικά" κ.ά. Αυτή η συμπεριφορά του υπουργού προς στους γιατρούς συνδικαλιστές εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση και δείχνει  πόσο υποκριτικό ήταν το χειροκρότημά της για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής όσο και το ενδιαφέρον της για τους νησιώτες. Οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα κενά στις δημόσιες δομές Υγείας  των νησιών των Βορείων Δωδεκανήσων είναι τεράστιες. 

Για αυτό είναι αναγκαίο τώρα οι νησιώτες να ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τους υγειονομικούς και να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, ικανό να απαντήσει στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της ζωής τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)