to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:51 | 10.01.2022

πηγή: ethnos.gr

Κοινωνία

Σοβαρή καταγγελία εργαζομένων του Μετρό για πιέσεις της διοίκησης σε διευθυντές για ψευδομαρτυρία

Πίεση και απειλές υποβιβασμού και απώλειας των θέσεων ευθύνης εναντίον εργαζομένων ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δικαστήριο για υπόθεση της εταιρίας


Πίεση και απειλές υποβιβασμού και απώλειας των θέσεων ευθύνης εναντίον εργαζομένων ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δικαστήριο για υπόθεση της εταιρίας, για την οποία δε γνώριζαν το παραμικρό, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρος Ρεβύθης.

Ο ίδιος έχει ήδη ζητήσει με επιστολή του το θέμα να συζητηθεί κατά προτεραιότητα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), στην οποία συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Ρεβύθη, στις 4 Ιανουαρίου ζητήθηκε από τρεις διευθυντές της εταιρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες σε υπόθεση, στην οποία οι ίδιοι δεν είχαν καμία εμπλοκή. Σε διαφορετική περίπτωση – όπως οι ίδιοι μετέφεραν στο Σωματείο – θα υποβιβάζονταν από διευθυντές σε εκδότες εισιτηρίων: «Το πολύ σοβαρό ατόπημα κατά τη γνώμη μας είναι ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν πιέσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Χαιρέτα και τη γενική διευθύντρια λειτουργίας ακόμα και σε σχέση με τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν. «θα» είπαν χαρακτηριστικά στους διευθυντές που τους ζητήθηκε να καταθέσουν παρά τη θέλησή τους, ως μη έχοντες γνώση του θέματος. Δηλαδή ότι θα πάψουν από τα καθήκοντά τους σε θέσεις ευθύνης σε περίπτωση που δε δεχτούν να προσέλθουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες», σημειώνει ο κ. Ρεβύθης.

Όπως προσθέτει οι τρεις εργαζόμενοι όχι μόνο δεν είχαν γνώσεις επί του θέματος, αλλά αυτά που κλήθηκαν να καταθέσουν, τους τα έστειλαν ως έτοιμο κείμενο προς αποστήθιση οι νομικοί της ΣΤΑΣΥ.

Οι τρεις διευθυντές τελικώς δεν πήγαν να καταθέσουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επρόκειτο ουσιαστικά για ψευδομαρτυρία καταγγέλλοντας το συμβάν τόσο στο Σωματείο εργαζομένων όσο και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της εταιρίας, ενώ ενημέρωσαν σχετικά και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η υπόθεση αφορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αγωγή της ΣΤΑΣΥ για τη μίσθωση κάποιων καταστημάτων στη γραμμή 1 (πρώην ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).

«Ουδέποτε στα χρονικά της εταιρίας έχουν πιεστεί ή απειληθεί με τέτοιο τρόπο εργαζόμενοι για να καταθέσουν σε δικαστήριο ή σε κάποιο άλλο δημόσιο φορέα, παρά τη θέλησή τους καθ' υπόδειξη και κατά παραγγελία της εκτελεστικής διοίκησης», λέει στο «ethnos.gr» ο κ. Ρεβύθης συμπληρώνοντας πως αφού το θέμα συζητηθεί στο Δ.Σ., οι εργαζόμενοι δε θα σταματήσουν εκεί: «Είναι σαφές ότι η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στα συγκεκριμένα άτομα έχει κλονιστεί. Εφόσον έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν εργαζομένους, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιο ότι δεν θα το επιχειρήσουν ξανά».

tags: Μετρό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)